Влада

На посаду головного архітектора Житомира претендує директор фірми, яка робила проєкти для УКБ

18 January 2021, 11:38

На посаду заступника директора департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради – головного архітектора міста є лише один кандидат.

Про це 18 січня Житомир.info повідомила начальник відділу кадрів міської ради Наталія Хабарова.

В Єдиному державному реєстрі декларацій 14 січня була оприлюднена декларація кандидата на посаду головного архітектора Житомира Ольги Бронштейн. 17 січня вона подала виправлену декларацію, в якій зазначається, що у власності декларантки з листопада 2015 року є земельна ділянка в Новограді-Волинському площею 16030 кв.м, а в Житомирі з серпня 2016 року вона орендує квартиру загальною площею 45,31 кв.м, яка належить Баргович Галині Антонівні. З грудня 2017 року Ольга Бронштей користується автомобілем Lexus IS 250 2012 р.в., який також належить Галині Баргович.

Ольга Бронштейн є співвласницею (25%) та директором ТОВ «Архітектура плюс дизайн», яке раніше належало Олександру Рабіновичу та дружині мера Житомира Світлані Сухомлин. З 2017 року зазначене ТОВ активно співпрацює з міською владою, виготовляючи за бюджетні кошти проєктно-кошторисну документацію для різних об'єктів та здійснюючи авторський нагляд на об’єктах, які роблять за бюджетні кошти. Зокрема, на замовлення управління капітального будівництва «Архітектура плюс дизайн» розробляло проєкт накриття провалля на Великій Бердичівській, яке врешті зробили не зовсім по проєкту: підземелля накрили склом, на якому майже рік утворювався конденсат, аж поки не встановили примусову вентиляцію. В квітні 2020 року УКБ підписало із зазначеним ТОВ договір на виготовлення проєкту капітального ремонту Нового бульвару та майдану Корольова загальною вартістю 1 млн грн.

У кандидатки на посаду головного архітектора є й власна фірма: 6 жовтня 2020 року вона зареєструвала ТОВ «Архбуддизайн сервіс» зі статутним капіталом 1,5 тис. грн.

В 2020 році зарплата Ольги Бронштейн в ТОВ «Архітектура плюс дизайн» становила 81 тис. 368 грн, від цієї фірми вона отримала 15 тис. грн безвідсоткової поворотної фінансової допомоги, 7 тис. 740 грн становила «державна та соціальна матеріальна допомога», отримана від департаменту соцполітики Житомирської міської ради. Доходи чоловіка від зайняття підприємницькою діяльністю за рік становили 11 тис. 360 грн.

Ольга Бронштейн декларує готівкою 1 млн 100 тис. гривень, 28 тис. доларів, 3 тис. 100 євро та 3 тис. доларів, позичених третім особам.

Готівкові кошти чоловіка – 3 млн 200 тис. гривень, 78 тис. доларів, 16 тис. євро.

Нагадаємо, 17 грудня 2020 року виконавчий комітет Житомирської міської ради оголосив конкурс на заміщення вакантної посади заступника директора департаменту містобудування та земельних відносин міської ради – головного архітектора міста, документи від претендентів приймали до 15 січня 2021 року. В грудні 2019 року вже оголошували конкурс на посаду головного архітектора міста, але жодної заявки від претендентів не надійшло.

Як повідомляв Житомир.info, 27 травня 2019 року мер звільнив Юрія Безбородова з посади заступника директора департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради, начальника управління регулювання забудови міста – головного архітектора міста. Безбородов працював головним архітектором Житомира з 21 серпня 2017 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада головний архітетор вакансія Бронштейн  
Матеріали по темі