Місто

Люди з пляшками, бутлями і каністрами: Як на Водохреще житомиряни свячену воду набирають

19 January 2021, 13:19

19 січня біля Свято-Михайлівського кафедрального собору у Житомирі зібралося близько сотні людей. З самісінького ранку житомиряни стають у чергу, аби набрати свяченої води.

У соборі кажуть, традиційно розливають освячену воду на Водохреще, але цього року не робили анонсів, щоб уникнути скупчення людей. Втім охочих все-таки виявилося чимало.

«Зазвичай до нас щороку приходять, дивлячись скільки ми даємо водички, це близько 100 тисяч людей, які беруть воду. Ми дуже раді, що можемо допомогти всім. Нехай ця водичка буде всім на зцілення душі й тіла. Божої милості й благословення! Христос хрестився у річці Йордан!», - каже настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору о. Богдан Бойко.


Як правильно використовувати освячену воду, розповів настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору.

«Ми повинні зрозуміти, що сьогодні є велика тайна, явився сам Господь Ісус Христос, прийшовши хреститися від Іоана Хрестителя на річці Йордан, і дух Святий у вигляді голуба зійшов на Ісуса Христа, і голос був з неба: «Це Син Мій Улюблений, у Ньому Моє благовоління». Про це говорить Євангеліє. Сьогодні після того, як освячується вода, можуть хворі занурюватися у цю водичку. Тільки хворі, бо багато хто думає, що сьогодні вони занурюються і тим самим омивають гріхи, ні. Гріхи ми омиваємо через своє покаяння в храмі на таїнстві сповіді й при таїнстві причастя. Цією водичкою ми окроплюємо свої будівлі, помешкання все що у нас є. Цю водичку ми зберігаємо весь рік для того, щоб мати допомогу захисту від всякого зла», - говорить настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору о. Богдан Бойко.

Фоторепортаж з вранішнього купання на Водохреще у гідропарку дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, цьогоріч через локдаун у Житомирі не організовують освячення води та купання на Водохреще.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Водохреще Свято-Михайліівський собор освячення вода  
Матеріали по темі