Суспільство

​Після локдауну учні випускних класів можуть повернуться до змішаної форми навчання, – Шкарлет

19 January 2021, 16:38

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет вважає, що повернення учнів випускних 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання є вкрай необхідним та важливим. За його словами, вчителі мають перестороги з приводу відсутності очного спілкування з учнями. Також хвилюються батьки та школярі, які протягом поточного навчального року готуються до ЗНО та ДПА переважно в дистанційній формі.

Про це 19 січня повідомили на сайті Міністерства освіти і науки з посиланням на Telegram-канал міністра Сергія Шкарлета.

«Після завершення посилених карантинних заходів, за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації, учні випускних класів повернуться до змішаної форми навчання. В областях, де показники захворюваності на СOVID-19 будуть контрольованими, порушуватиму питання про повернення школярів 9-х та 11-х класів за парти», – зазначив Сергій Шкарлет.

Він додав, що розглядається питання повноформатного або змішаного навчання для школярів інших класів. Відповідно, тривають консультації з Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим та Головним державним санітарним лікарем Віктором Ляшком.

На сайті МОН повідомляють, що на думку міністра, за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації студенти закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти мають продовжити навчання в змішаному або очному форматах.

«Заклади вищої освіти, маючи широку управлінську автономію та враховуючи епідситуацію в кожному окремому регіоні, самостійно вирішуватимуть, коли та в якій формі організовувати навчання», – зазначив Сергій Шкарлет.

За його словами, низка спеціальностей і більшість професій потребують практичного навчання, а тому важливо організувати студентські та учнівські практики з дотриманням карантинних заходів.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанова переконаний, що до кінця локдауну, тобто до 24 січня включно, діти не повинні відвідувати заклади.

Як повідомляв Житомир.info, 16 січня пресслужба МОН поінформувала, що цього року учні 9-х класів складатимуть ДПА в школі у письмовій формі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: навчання локдаун випускники учні Шкарлет  
Матеріали по темі