Місто

У Житомирі підписали угоду про будівництво тролейбусної лінії на Мальованку, роботи мають виконати до кінця року

26 January 2021, 11:49

У Житомирі 26 січня підписали угоду з переможцем тендеру на будівництво тролейбусної лінії на Мальованку за кошти ЄБРР. Виконавцем робіт стане київська компанія «Ремводпласт Плюс».

«Це не просто будівництво, встановлення стовпів і мережі, а комплексний проєкт, який включає в себе і реконструкцію дороги, і зупинки, і кільце. І, найголовніше, це капітальний ремонт тягової підстанції. Це величезні кошти, і я б не знаю, коли б ми змогли собі дозволити реалізацію такого проєкту. У нас ще є залишок по тендеру, ми далі покажемо, куди ми маємо намір використати ці грантові кошти, а це приблизно 500 тис. євро, які залишилися після проведення тендеру», – сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Керівник компанії «Ремводпласт Плюс» Роман Казмирський пообіцяв, що усі роботи будуть виконані до кінця 2021 року. Далі сторони підписали контракт.

Як повідомив заступник міського голови Олександр Шевчук, залишок грантових коштів планують витратити на будівництво ще одного виїзду для транспорту на комунальному підприємстві.

«Тільки що був підписаний контракт на будівництво лінії на Мальованку. Сума контакту в євро складає 1 млн 569 тис. Залишок коштів ми плануємо витратити на електрифікацію в місті. А саме виїзна група, яка знаходиться на Вітрука, на нашому комунальному підприємстві, має пропускну спроможність приблизно по 80 тролейбусів – по три хвилини один тролейбус. Цього дуже недостатньо, оскільки ми отримаємо 50 нових тролейбусів, і є необхідність зробити ще один виїзд з нашого комунального підприємства. Вже силами комунального підприємства замовили проєктно-кошторисну документацію, і вона вже готова. Думаю, якщо підрядна організація якісно і вчасно виконає роботи по будівництву лінії на Мальованку, ми продовжимо додатковими угодами. Перше, що робимо – це виїзну групу на вулицю Корольова. І якщо ще залишаться кошти, то у нас є план зробити кільце розворотне в майбутньому – для коротких маршрутів для наших комунальних тролейбусів. Це Покровська, Львівська, Небесної сотні та виїзну на Київську, тому всю інформацію будемо надавати по черзі. Підрядник зараз об’їде ще раз територіальну зону, де він буде працювати, визначиться з початком робіт», – пояснив заступник міського голови.

Нагадаємо, в лютому 2020 міська комісія з безпеки дорожнього руху активно обговорювала проєкт будівництва нової тролейбусної лінії на Мальованку, а саме за якою схемою рухатимуться тролейбуси.

15 жовтня 2020 року на платформі закупівель ЄБРР опублікували інформацію про проведення процедури розкриття пропозицій по тендеру з будівництва у Житомирі нової тролейбусної лінії на Мальованку. У міжнародному тендері взяли участь три компанії.

Як повідомляв Житомир.info, 31 липня 2019 у Житомирі уклали грантову угоду з ЄБРР на 2 млн євро, за які побудують тролейбусну лінію на Мальованку. Одразу потому в Житомирі розпочали роботу над проєктом нової тролейбусної лінії і планували обговорити маршрут з мешканцями мікрорайону Мальованка. У жовтні 2019 Житомирське ТТУ оголосило тендер на виготовлення проєкту будівництва тролейбусної лінії на Мальованку за 600 тис. грн

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус ТТУ маршрут Мальованка угода підрядник  
Матеріали по темі