Місто

​У Житомирській міськраді розповіли, де знайти актуальні графіки руху маршруток і куди скаржитись, якщо вони не виконуються

29 January 2021, 16:20

Упродовж останнього часу до мерії надходили численні скарги на невиконання приватними перевізниками графіків руху громадського транспорту. Про це журналістам Житомир.info розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук. За його словами, більшість скарг стосувалась роботи приватних маршруток у вечірній час. Тому у мерії вирішили провести нараду з перевізниками, щоб ті надали актуальні графіки руху.

«Були неодноразові звернення громадян щодо невиконання перевізниками графіків на деяких кінцевих зупинках, на відсутність автобусів у той час, до якого вони повинні ходити відповідно до договорів. Було багато звернень, всі скарги проаналізували і зібрались з перевізниками. На сайті міської ради вчора, 28 січня, висвітлено дані кожного перевізника, який підписався під кожним своїм графіком і ці графіки актуальні на сьогодні. Я розумію, що зараз карантин і у вечірній час набагато менше людей користується громадським транспортом, але все ж є люди, які мають дістатися додому. І кожен перевізник повинен гарантувати, що в 21:00, в 21:30, залежно від того графіку, який він надав, автобус має бути вчасно на місці. Звісно, плюс/мінус 2-3 хвилини. Якщо графік є, але автобусу фактично немає, то є «гаряча лінія» нашого управління транспорту і зв’язку 47-07-09, «гаряча лінія» КП «Житомиртранспорт», там є диспетчер з робочим часом з 9:00 до 18:00, там також є два мобільних телефони - lifecell та Kyivstar, які працюють, і всі скарги приймаються. Тоді вже будемо розмовляти з перевізниками і доносити до них, що вони повинні виконувати ці графіки», - розповів заступник міського голови Олександр Шевчук.


У муніципалітеті кажуть: «гарячі лінії» для прийому скарг поки працюють не цілодобово.

«Цілодобової лінії немає, але плануємо на майбутнє. Але на сьогодні у нас існує наш МІЦ, який збирає ці скарги цілодобово. Можна перетелефонувати на 15-80, МІЦ збирає скарги від всіх мешканців і вони вже перерозподіляють. Якщо це по приватних перевізниках – це на управління транспорту, якщо по комунальному підприємству ТТУ, то у них є диспетчерська, яка працює до дванадцятої і вони цю скаргу розподілять на наше комунальне підприємство», - зазначив Олександр Шевчук.

У мерії планують, що вже в лютому відслідковувати увесь громадський транспорт можна буде онлайн.

«Якщо ми говоримо про наш комунальний транспорт, то у нас весь рухомий склад обладнаний системою GPS моніторингу. Що стосується приватних перевізників, ми оголосили конкурс і визначилися з оператором – це умова до наших перевізників. Але на час карантину, локдауну, ми робили їм поліпшення, оскільки це платна послуга і кожен перевізник має встановити та відремонтувати свій трекер. Це близько 2-3 тис. грн, плюс щомісячна абонентська плата. Тому ми відтермінували до лютого на час карантину, щоб зменшити їх витрати. Пішли на зустріч при умові, що вони не зменшать випуск транспорту і під час карантину вони виходять згідно тих графіків, які передбачені договором з управлінням транспорту і зв’язку. Я все ж таки впевнений, що ми у лютому місяці запустимо наш сайт «Транспорт Житомира» в онлайні весь рухомий склад, який рухається в місті, тобто весь громадський транспорт: і комунальний, і приватний», - каже заступник мера.

Чи скасують часові обмеження на пільговий проїзд у Житомирі та як це може вплинути на містян, дивіться у сюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, 26 січня у Житомирській міській раді розказали, коли приватні маршрутки можна буде відслідковувати на електронних табло та в онлайн-додатку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: графік руху маршрутка управління транспорту транспорт  
Матеріали по темі