Влада

​У Будинку правосуддя в Житомирі вгамовували агресивних активістів та рятували суддю: відбулись навчання служби судової охорони та поліції

31 January 2021, 10:52

У житомирському Будинку правосуддя пройшли масштабні спільні навчання Служби судової охорони та поліції.

Про це 30 січня повідомила пресслужба Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області.

«30 січня у житомирському Будинку правосуддя, в приміщенні якого знаходяться Богунський та Корольовський районні суди міста, пройшли масштабні тактико-спеціальні навчання співробітників Служби судової охорони та управління Національної поліції.

У навчаннях, що відбулися з дотриманням протиепідемічних заходів, взяли участь керівництво та співробітники апарату Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області, співробітники підрозділу охорони, нештатна група швидкого реагування з числа співробітників комендантського взводу, представники підрозділу поліції особливого призначення управління Нацполіції, а також працівники судових установ.

Начальник управління полковник Служби судової охорони Геннадій Герасимчук перед вишикуваним строєм віддав команду приступити до навчань, головним завданням яких є відпрацювання взаємодії нарядів з підрозділами управління та правоохоронними органами.

«У сьогоднішніх навчаннях задіяні десятки учасників. Сьогодні тут практично в повному складі перебувають співробітники та працівники апарату управління, частина з яких гратиме роль порушників порядку. Місце проведення вибране не випадково – у Будинку правосуддя одночасно працюють два районних суди Житомира, де розглядається величезна кількість судових справ», - зауважив полковник Служби судової охорони Геннадій Герасимчук.

«Звучить інструктаж, тема та мета навчань, кілька хвилин на екіпірування співробітників – і починається відпрацювання першої ввідної задачі: навколо будівлі суду здійснюють мирне зібрання громадські активісти. До них приєднується група агресивно налаштованих людей, що намагаються проникнути до приміщення суду. Співробітники групи швидкого реагування демонструють практичні прийоми відтиснення порушників громадського порядку та розблокування входу до приміщення суду, після чого працівники поліції відводять порушників до поліцейського автомобіля», - розповіли про навчання в пресслужбі Служби судової охорони.

Наступні завдання відпрацьовували у приміщенні суду та в залі судових засідань, де, за легендою, розгорнувся агресивний протест та прозвучали погрози на адресу судді. Судова охорона зі щитами забезпечила коридор та розпочала евакуацію судді та інших членів судового засідання. Порушників передали до рук правоохоронців.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж грудня 2020 до приміщень судів Житомира та області намагалися протести понад 160 заборонених предметів, у тому числі пилку, плоскогубці та пістолети.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ССО суд охорона навчання судова охорона  
Матеріали по темі