Місто

​На військовому кладовищі у Житомирі рідні та побратими вшанували пам’ять загиблих захисників України

31 January 2021, 12:59

Зранку 31 січня кілька десятків житомирян прийшли на військове кладовище, аби вшанувати пам’ять воїнів, які загинули на сході України за час російської агресії. Побратими, друзі, родичі та волонтери поклали квіти до могил військових, після чого провели «хвилину мовчання».

«У 2014-2015 роках в ці самі дні, в ці самі дати йшли найзапекліші бої в Донецькому аеропорту, в Дебальцевому й було дуже багато втрат. Мабуть, одні з найбільших втрат були і літом, і саме в ці зимові дні. Ми - небайдужі житомиряни, родичі загиблих, друзі, «Асоціація ветеранів Житомирщини», волонтери організували покладання квітів, щоб згадати ці самі дні. Дуже багато знайомих тут хлопців, побратимів прийшло. Це не одноразова акція. Є День героїв, різні пам'ятні дати, є дні народження і День захисника вітчизни й ми намагаємось це організувати, тому що це наш обов'язок як перед державою, так і перед рідними житомирян. Адже завдяки тим хлопцям, які тут лежать, ми можемо тут стояти та розмовляти з вами, діти можуть гуляти, хтось може відпочивати. Це все завдяки їм, тому ми не повинні це забувати, не дивлячись на те, яка влада, змінюється чи не змінюється, загальнодержавна чи не загальнодержавна політика. Це наш обов'язок перед рідними, перед державою і тими поколіннями й тими хлопцями, які стоять на передовій, які зараз мерзнуть. Хтось там морально втомився, хтось не морально, але вони подивляться новини Житомира, вони це побачать і це для них - дуже велика підтримка», - сказав житомирянин Андрій Перун.

Нагадаємо, 16 січня 2021 на військовому Смолянському кладовищі відбулося вшанування пам’яті полеглих Кіборгів.

Як повідомляв Житомир.info, 14 жовтня 2020 року, в День Захисників України, алея Слави Героїв на військовому Смолянському кладовищі у Житомирі поповнилась ще 27 дубами. Дерева висадили в пам'ять про полеглих захисників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військове кладовище Смолянське кладовище АТО ООС загиблий військовий  
Матеріали по темі