Місто

Житомирські патрульні розпочали рейди та штрафують водіїв, які паркують свої авто в невстановлених місцях

2 February 2021, 18:01

Житомирські патрульні впродовж трьох тижнів попереджають та штрафують водіїв, які не дотримуються правил дорожнього руху на центральних вулицях міста. Найбільш поширеним порушенням, за словами копів, є зупинка та стоянка в місцях, де це прямо заборонено дорожніми знаками.

«Вже майже третій тиждень інспектори патрульної поліції відпрацьовують порушення правил дорожнього руху в центрі міста, а саме в розрізі дорожніх знаків 3.34. «Зупинку заборонено». Це правопорушення, на жаль, є найпоширенішим, оскільки водії залишають свої транспортні засоби вздовж проїжджої частини, чим створюють ускладнення для руху громадського транспорту та інших водіїв. Звичайно ж, це є порушення правил дорожнього руху і, як наслідок, інспектори патрульної поліції відпрацьовують і штрафують таких водіїв. Відповідно до частини першої 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за дане правопорушення передбачено штраф у розмірі 255 гривень. Якщо ж виникає підстава для евакуації транспортного засобу, то інспектори патрульної поліції евакуюють такі транспортні засоби», - каже пресофіцер патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.

Патрульні і надалі продовжуватимуть проводити такі рейди в місті.

«Дане відпрацювання продовжується і ми не плануємо зупинятись. Ми плануємо все ж наводити порядок в центрі міста й надалі. Це робиться для того, щоб покращити пропускну спроможність вулиць та зменшити затори в вечірній час, а також в ранкові «години пік». Тому хочеться вкотре закликати водіїв не порушувати правила дорожнього руху, залишати автомобілі припаркованими в дозволених для цього місцях. І як наслідок - не буде ніяких проблем та зайвих штрафів. Якщо ж водій знехтував цим, то, на жаль, то ми вимушені такого водія штрафувати. Питання полягає не в кількості штрафів, питання полягає в тому, щоб наводити лад в центрі міста. Дорожні знаки встановлені і їх вимог потрібно дотримуватись», - зазначив Ігор Іванюк.

Нагадаємо, у вересні 2020 року житомирські патрульні розповіли, за що евакуюють автомобілі та як їх повернути зі штрафмайданчика.

Програму «Діалоги» з новим начальником управління патрульної поліції у Житомирській області, яка була в ефірі 28 січня, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульні штрафи парковка водій  
Матеріали по темі