Влада

«Укравтодор» повідомив про початок оновлення маршруту Київ – Кишинів, який проходить через Житомирську область

4 February 2021, 13:30

За ініціативи президента України Володимира Зеленського та президентки Молдови Майї Санду між двома країнами з’явиться новий маршрут Київ – Кишинів.

Про це 3 лютого повідомила Державна служба автомобільних доріг.

Що заплановано:

будівництво мостового переходу через р. Дністер та підходу до нього протяжністю 1,6 км з української сторони

оновлення 137,5 км маршруту Київ – Кишинів на окремих ділянках доріг М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський та Р-08 Немирів – Ямпіль.

Зазначається, що Служба автомобільних доріг у Вінницькій області вже оголосила тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва прикордонно-мостового переходу через р. Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль – Косеуць.

«Зараз ми на старті процесу створення оновленого маршруту між столицями України та Молдови. Закупівля ТЕО – це перший крок. Паралельно з цим готуємося до оновлення 137,5 км маршруту – йдеться про найбільш проблемні для проїзду ділянки. Тобто вже до кінця року шлях до кордону планується зробити комфортним для проїзду», - розповів голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Оновлений маршрут проходитиме через Київську, Житомирську та Вінницьку області, й стане оптимальним для подорожі до Молдови в обхід невизнаної Придністровської республіки.

Фото з сайту «Укравтодор»

Як повідомляв Житомир.info, 29 грудня 2020 року Служба автомобільних доріг у Житомирській області оголосила тендер на поточний середній ремонт автомобільної дороги М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через м. Вінницю) на трьох ділянках загальною протяжністю 71 км, очікувана вартість закупівлі – 1 млрд 813 млн 408 тис. 957 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укравтодор Кубраков М-21 ремонт Молдова  
Матеріали по темі