Влада

Верховна рада проголосувала за скасування паперових трудових книжок

5 February 2021, 13:11

На пленарному засіданні Верховної ради 5 лютого 2021 року прийнято закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі».

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

«Законом запроваджується облік трудової діяльності працівника в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Законом врегульовано механізм накопичення, обробки та використання цієї інформації, зокрема, для підтвердження наявного стажу роботи та призначення пенсій. Відповідні зміни внесено до Кодексу законів про працю України, Основ законодавства України про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, законів України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про державну службу» та деяких інших законодавчих актів щодо запровадження», - йдеться у повідомленні.

Проєкт закону №3623 був підготовлений Кабінетом міністрів Дениса Шмигаля і зареєстрований в парламенті 10 червня 2020 року.

В законі, за який проголосували 265 народних депутатів, зазначено, що він набирає чинності через три місяці з дня його опублікування. За цей час Кабінет міністрів повинен: забезпечити розроблення та затвердження нормативно-правових актів, що випливають із цього закону; привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом; забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим законом.

Як повідомляв Житомир.info, 27 листопада 2019 року Уряд схвалив проєкт закону щодо переведення у цифровий формат трудових книжок. На той час прем’єр-міністром був Олексій Гончарук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР трудова книжка закон  
Матеріали по темі