Фоторепортаж

Гори снігу, мобільні фотографи та «бездомний поет»- фоторепортаж із зимового житомирського парку

9 February 2021, 16:56

Парк Гагаріна - найпопулярніший з житомирських парків, адже знаходиться прямісінько у центрі. Люди звикли приходити сюди влітку, щоб помилуватися природою, покататися на атракціонах, поласувати стрітфудом. Значно менше охочих прогулятися тут узимку: переважно, це власники собак, спортсмени та батьки з дітьми. Проте, у зимову сонячну погоду тут справді є що робити і можна зустріти цікавих персонажів.

На Бульварі, який веде до парку, гуляє багато людей. І дітей, і дорослих приваблюють гори, які утворилися з відгорнутого під час розчищення доріг снігу. Деякі з гір - вище людського зросту. І хоча трохи лячно уявити, що буде, якщо сніг не встигнуть вивезти до того, як він почне танути. Однак, для фото і зимових веселощів такі кучугури саме те, що треба.

“Доброго дня. Я - бездомний поет. Давайте я вам свої вірші прочитаю, а ви мені п’ять гривень дасте, мені якраз не вистачає”, - говорить чоловік.

“Немає? Нічого страшного, я вас розумію, зараз у всіх грошей немає. Сфотографуйте мене, будь ласка, нехай буде”.

На підході до пішохідного мосту на холодному зимовому сонці намагаються зігрітися безпритульні собаки. Вони дуже радіють будь-якій увазі, намагаються лизнути і з надією зазирають у очі.

Хтось не доніс свої стаканчики від кави до смітника і хоч вони й мають атмосферний вигляд на фото, все ж так робити не варто.

Декоративні кулі на мосту, розмальовані вуличними чи то художниками, чи то вандалами і присипані снігом, підкреслюють атмосферність парку.

Голуби не проти, щоб їх погодували і охоче йдуть до людських рук.

Тут розчистили пішохідні доріжки, проте, досі дуже багато невитоптаного снігу, на фоні якого багато охочих сфотографуватися.

Фотографуються і фотографують усі. Скрізь.

Навіть класична статуя Артеміди, яка вже давно “конфліктує” з різнобоєм форм і фарб поряд, не оминає пильної уваги мобільних фотографів.

Викладені яскравою мозаїкою, але вже давно не працюючі фонтани, замело снігом і вони схожі на місячні кратери.

Яскравими акцентами на білому тлі виділяються будь-які кольори.

На деяких клумбах розвісили прохання не руйнувати і не ламати їх.

Атракціони у засніженому парку виглядають дуже екзотично та незвично.

Тим, хто палить, у парку не раді.

Навіть мороз -6 градусів і сніг, який не ліпиться, не стає на заваді охочим пограти у сніжки.

Зима - гарна пора, тож, якщо не встигаєте у парк самі - дивіться більше фото у слайдері.

Анна Максимова, фотокореспондентка Житомир.info




Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк зима снігопад  
Матеріали по темі