Події

​Слідство встановило, що підліток, який вбив бібліотекарку в Житомирській області, раніше скоїв розбійний напад на ще одну односельчанку

24 February 2021, 09:42

Вбивство і розбійний напад на односельчанок – 17-річного жителя Новоград-Волинського району обвинувачують у скоєнні тяжких злочинів.

Про це 23 лютого повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирська обласна прокуратура забезпечує публічне обвинувачення стосовно неповнолітнього жителя Новоград-Волинського району, якого обвинувачують у скоєнні особливо тяжких кримінальних правопорушень. Наразі, 23 лютого 2021 року, відбулося підготовче судове засідання, у якому прийнято рішення про призначення до розгляду обвинувального акту за п.7 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство з хуліганських мотивів), ч.1 ст. 187 (розбій) КК України», - йдеться у повідомленні.

За даними досудового слідства, 17-річний житель Новоград-Волинського району у серпні 2020 року умисно вбив 40-річну жінку, коли та поверталася після третьої години ночі додому. Цинічне вбивство викликало значний резонанс серед місцевих жителів та занепокоєння щодо безпеки проживання у селі, у зв’язку з чим громада звернулася до правоохоронців щодо оперативного, повного та об’єктивного розслідування злочину.

Крім цього, в ході слідства встановлено, що неповнолітній у грудні 2019 року скоїв ще й розбійний напад. Увечері, після 23.00 год., напав на 47-річну односельчанку та, застосувавши насильство, забрав сумочку з речами, мобільний телефон і 700 грн.

У прокуратурі нагадали, що санкцією ст. 115, ч. 2 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічним позбавленням волі.

Нагадаємо, вранці 22 серпня 2020 у селі Ярунь Новоград-Волинського району на вулиці знайшли мертвою 39-річну жінку. Вбитою виявилась місцева бібліотекарка: напередодні ввечері жінка поверталася з відпочинку у кафе і не дійшла до дому кілька метрів.

За кілька днів після вбивства в Яруні односельчани зібралися на акцію і вимагали покарати винуватця.

4 вересня поліція повідомила, що до вбивства 39-річної бібліотекарки з Яруня Новоград-Волинського району Юлії Алєксєєвої причетний 17-річний односельчанин. Того ж дня Корольовський райсуд Житомира обрав підозрюваному запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт, проте прокуратура не погодилась з рішенням суду і повідомила, що з огляду на тяжкість злочину наполягатиме на зміні запобіжного заходу, тож готує апеляційну скаргу.

Як повідомляв Житомир.info, 23 вересня 2020 під апеляційним судом в Житомирі жителі Новоград-Волинського району вимагали жорсткішого запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві односельчанки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ярунь вбивство розбій напад слідство  
Матеріали по темі