Влада

Житомирська область відзначає 150-річчя Лесі Українки: провели урочисте погашення марки та організували захід біля музею

25 February 2021, 16:52

25 лютого 1871 року на Житомирщині в родині Косачів народилась видатна українська письменниця Лариса Косач-Квітка, відома у світі як Леся Українка. З нагоди 150-річчя на Батьківщині Лесі Українки в Новоград-Волинському відбулись урочисті заходи.

Про це повідомляє пресслужба обласної ради.

«Вшанувати пам'ять геніальної землячки з самого ранку приїхав голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко. Разом із заступником Володимиром Ширмою, депутатами обласної ради та представниками Новоград-Волинської громади голова облради поклав квіти до пам’ятника Лесі Українки на центральній площі міста та завітав до Літературно-меморіального музею Лесі Українки», - йдеться у повідомленні.

Основну частину урочистостей у зв'язку з різким поширенням коронавірусної хвороби та посиленням карантинних обмежень у Новоград-Волинському перенесли на літній період. Вони відбудуться в рамках Міжнародного фестивалю «Лесині джерела».

25 лютого у музеї Лесі Українки провели урочисте погашення марок, а біля музею тематичний захід «На гостину до Лесі...». На завершення урочистостей учасники заходу відпустили у небо 150 білосніжних повітряних кульок із символікою Лесі Українки та поклали квіти до погруддя письменниці.

Нагадаємо, «Укрпошта» спільно зі студією Animagrad 30 листопада представили поштові марки із героями мультфільму «Мавка. Лісова пісня», присвячений 150-річчю від дня народження Лесі Українки. На 25 лютого «Укрпошта» анонсувала випуск художнього немаркованого конверта в сучасному дизайні, на якому Леся Українка зображена у стилі поп-арт.

Як повідомляв Житомир.info, 29 січня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення на державному рівні 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Міністерство культури та інформаційної політики запустило сайт «Леся Українка: 150 імен» та анонсувало заходи, які відбудуться у день народження поетеси 25 лютого в Українському Домі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Леся Українка облрада музей Новоград-Волинський  
Матеріали по темі