Місто

Мешканці житомирського ОСББ звернулися за допомогою до Олени Розенблат

25 February 2021, 16:59

Мешканці багатоповерхівки по вулиці Дмитра Донцова, 3 скаржаться на конфлікт з управляючею компанію «Полісся».

Люди розповіли, що управляюча компанія не справлялася зі своїми обов’язками, тому було вирішено створити ОСББ, але навіть після цього мешканці продовжують отримувати платіжки за послуги, які не отримують.

«Мешканці обурюються шахрайськими діями управляюча компанія «Полісся», за рекомендації нашого юриста, ми збираємося подати лис, можливо, заяву, до Національної поліції про шахрайські дії, бо за цей період з вересня по січень місяць, коли люди отримали платіжки, підрахувавши приблизно скільки люди зі слів «Полісся» їм завинили - це 121 тисяча грн. Я розумію, якщо ми зараз не розрізаємо цей вузол це будуть зовсім інші суми», - ділиться голова правління ОСББ «Мальва Житомира» Оксана Наймушина.


За допомогою люди звернулися до депутатки Житомирської міської ради Олени Розенблат.

«Спочатку це були поодинокі випадки, але зараз це вже набирає обертів. Я розумію, що це буде соціально напруга і з кожним днем будемо стикатися з більшою кількістю звернень і невдоволених голів ОСББ. Свого часу ми ініціювали й просили людей створювати ОСББ, щоб вони могли розпоряджатися майном та утримувати його в належному стані. Ситуація, яка склалася з управляючою компанією «Полісся», спочатку я думала, що так не може бути. Люди створили ОСББ, по закону вони мали за два місяці попередити про це попередню управляючу компанію й мали всі повноваження розпочати роботу. Але управляюча компанія ігнорує ці звернення й продовжує нараховувати оплату, при цьому послуг не надаються взагалі», - пояснює депутатка Житомирської міської ради Олена Розенблат.

У поліції вже є одне звернення стосовно даного випадку, але перевірка досі триває.

«На сьогодні в Житомирському районному управлінні є звернення Житомирської міської ради по цьому факту і проводиться перевірка. На сьогодні рішення остаточно не прийняте. Законом «Про звернення громадян» передбачає місячний термін на проведення перевірки. У разі необхідності додаткової перевірки дозволяється продовжити термін до 45 діб», - каже представник поліції Дмитро Коваленко.

За результатом зустрічі, депутат міської ради Олена Розенблат ініціює ще одне звернення до Національної поліції.

«Я б просила поліцію все-таки зробити те, що вони мають зробити по правильному, тобто відкрити кримінальне провадження. У ході кримінального провадження не просто, як розгляд заявника громадянина 30 - 45 днів, а саме відкрити кримінальне провадження в ході розслідування визначати, витребовувати документи, опитувати обидві сторону, дати оцінку. Просто отримувати вже рік отримуємо «отписки», - наголосила Олена Розенблат.

Назустріч прийшли й мешканці будинку по вулиці Довженко, 39, які також скаржилися на непорозуміння з управляючою компанію.

Після зустрічі Олена Розенблат провела особистий прийом громадян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОСББ Олена Розенблат управляюча компанія  
Матеріали по темі