Фоторепортаж

​Житомирська зима у 21 фотографії

26 February 2021, 16:43

Календарна зима 2020-2021 добігає кінця, і її останній робочий тиждень уже був з весняними мотивами, бо видався сонячним і теплим. Попереду ще два зимові вихідні, якими завершиться цьогорічний лютий. Тож сьогодні ми пропонуємо вам пригадати, якою була ця зима у Житомирі.

Грудень

Початок грудня був досить теплим. У Житомирському гідропарку завершився сезон пікніків, розваг на воді та на атракціонах. Натомість сезон катань з гірок і прогулянок засніженим лісом ще не розпочався, адже перший зимовий сніг, який випав зранку 2 грудня, до обідньої пори вже повністю розтанув.


Вже з другого тижня зими почалися невеликі морози, і містяни утеплилися - одягли зимові пуховики, шуби, дублянки та головні убори.

Не зважаючи на карантин, всі готувалися святкувати Новий рік та Різдво. Пластуни принесли у міську раду вифлеємський вогонь.

У школах не влаштовували святкові концерти та лінійки під ялинкою. Кожен клас відзначав новорічно-різдвяні свята закрито на власний розсуд. Деякі класи вирішили влаштувати майстер-класи зі створення власноруч новорічного декору.

У свято Миколая в Житомирі запалили вогники на головній ялинці міста. Попри те, що новорічні свята проходили в умовах карантину, подивитися, як засяє новорічне дерево, прийшло кілька сотень житомирян.

Попри відсутність снігу та морозу у Житомирі відчайдушно намагалися створити святковий настрій. Навіть у міськраді прикрасили не лише коридори, але й кабінети.


А водонапірна вежа перед святами перетворилася на арт-простір. Окрім картин житомирських митців там можна було зустріти і “повнолітню” пилюку.


Січень

У січні снігу не було, температура трималася у межах плюсової. У саму новорічну ніч йшов дощ. Попри заборону масових заходів, житомиряни під ялинкою відсвяткувати Новий рік та Різдво.


А з 8 січня ввели локдаун. Кафе та ресторани працювали тільки на виніс, зачинили ринки, заборонили продавати господарські товари. Офіційно у магазинах не можна було придбати навіть шкарпетки.

А у календарний екватор зими нарешті пішов сніг.

Не зважаючи на мороз майже у -20, локдаун та відсутність організованого свята на Водохреща люди самостійно прорубали ополонку та купалися у Тетереві


Діти нарешті дочекалися справжньої зими і влаштували собі мініБуковель. З гірок каталися і на санчатах, і на лінолеумі, і на пакетах, і просто на одязі.

Велосипедисти, незважаючи на сніг та мороз, продовжили велосезон.

Наша редакція теж дуже зраділа снігу і спеціально для вас зібрала і випробувала на собі кращі ідеї зимових фото

Лютий

Ще з кінця січня комунальники намагалися впоратися зі сніговою стихією. Житомирські патрульні виписували приписи за нерозчищені дороги, а комунальники розповідали про складнощі у прибиранні снігу на дорогах.

Ми навіть дізналися, куди вивозили сніг, який прибирали з вулиць міста.

Військові знялися у зворушливій фотосесії з тваринами, які шукають родину. І для кількох тварин таки вдалося знайти дім!

Житомиряни вивісили біля своїх будинків багато годівничок, щоб допомогти птахам пережити зиму, а ветеринари розповіли, як допомогти безпритульним тваринам у морози.

Усмішки, обійми та сльози: у Житомирі відзначили 32-у річницю виведення військ з Афганістану.

Морози почали відступати і дахи та балкони міських будинків “прикрасили” грона бурульок.

Лесю Українку вітали зі 150-річчям квітами з шерсті, виставками та живим музеєм.


А наприкінці зими Житомир перетворився на маленьку копію Венеції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зима грудень січень лютий  
Матеріали по темі