Місто

​Як за рік змінилися ціни на квіти у Житомирі та скільки коштує букет напередодні весняних свят

1 March 2021, 16:57

У перший день весни на квітковому базарі у Житомирі, окрім троянд та хризантем, вже й чимало весняних квітів. Тюльпани майже на кожному кроці: рожеві, жовті, білі, фіолетові та червоні. Найменші з них коштують від 10 гривень, а одна квітка середнього розміру обійдеться у 20-25 гривень. А більш рідкісні цього року - іриси, за одну квітку просять 25 гривень.

«Ми вирощуємо самі, у нас в Житомирі. Коштує квіточка (тюльпан) - 15-20 гривень, коробочки робимо по 180-200 грн. Роза привозна, але 30 грн, закупка в неї 25 грн, це так біля своїх тюльпанів. Люди зараз прицінюються, а потім будуть брати», - розповідає квіткарка Ірина.

Гвоздики в середньому коштують 12 гривень, а білі чи сині хризантеми - 40 гривень за гілку. За одну еквадорську троянду доведеться віддати півсотні, а середній квітковий букет, наприклад, з трояндами та хризантемами, обійдеться щонайменше у 150 гривень.


«Є у нас в асортименті троянди з Еквадору та українські. Верхній ряд - це Еквадор, він коштує найдорожче - від 50 до 70 грн. Є наша троянда місцева, з Києва, з Бердичева, вона коштує від 30 грн до 50. Чим коротша, тим дешевша. І є кущова розочка: і місцева, і кенійська, вона коштує 40-50 грн за гілочку, але вони пишні, гарні. Ціни не піднялись на 8 березня, вони як були на Валентина піднялися трохи, так і залишились», - каже інша квіткарка Ірина.

Популярні вже кілька років квіти у корзинках: найдешевші можна придбати за 50 гривень. Корзинки з трояндами та орхідеями від 100 до 30 гривень.

«Ця корзиночка 180 грн, така сумочка 150 грн, 160 грн, така - 250 грн, така - 120 грн, а котики по 50 грн», - показує квіткарка Марія.

Якщо порівняти з минулим роком, ціни на тюльпани не змінилася, а ось троянда та хризантема подорожчали. Також цього року помітно менший асортимент весняних квітів.

Скільки коштували квіти напередодні 8 березня 2020 року – дивіться тут.

Нагадаємо, впродовж 2021 року міська влада хоче розширити тротуари, побудувати квіткові павільйони на вулиці Небесної сотні та зробити вулицю Лятошинського пішохідною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: квітка квіткар 8 Березня квіти тюльпан троянда  
Матеріали по темі