Місто

​На фасаді житомирської школи збираються встановити меморіальну дошку бійцю 30-ї бригади, який загинув на сході України

3 March 2021, 11:30

На фасаді школи №7 у Житомирі збираються встановити меморіальну дошку Олексію Золіну.

Про це йдеться у проєкті рішення виконкому «Про надання згоди на встановлення меморіальної дошки Золіну Олексію Сергійовичу», оприлюдненому 2 березня на сайті Житомирської міської ради.

«Розглянувши звернення Житомирського міського центру соціальних служб міської ради щодо встановлення меморіальної дошки Золіну Олексію Сергійовичу, військовослужбовцю 30-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України, який загинув від кульового поранення поблизу села Новоолександрівка на Луганщині в зоні проведення операції об’єднаних сил, на фасаді будівлі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 імені Валерія Вікторовича Бражевського по вулиці Перемоги, 79, враховуючи згоду зазначеного навчального закладу на встановлення цієї дошки, з метою гідного вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, відповідно до ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив надати згоду на встановлення меморіальної дошки, присвяченої пам’яті Золіна Олексія Сергійовича, на фасаді будівлі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 імені Валерія Вікторовича Бражевського по вулиці Перемоги, 79», - йдеться у проєкті рішення виконкому.

Згідно з оприлюдненим проєктом рішення, КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» має виготовити пам’ятну дошку, міський центр соціальних служб проведе урочисте відкриття меморіальної дошки, а школа візьме її на баланс та утримання.

Довідка з сайту міської ради:

Олексій Золін народився 11 липня 1984 року в сім’ї військового у місті Житомирі. Навчався у ЗОШ №7. Після школи вступив до Технологічного коледжу на економічний факультет, який успішно закінчив.

Строкову службу Олексій проходив у 2002—2004 роках у славетній 95-тій окремій десантно-штурмовій бригаді. 31 січня 2015 року був мобілізований до Збройних Сил України і мужньо захищав Україну у складі 13 батальйону 95-ї бригади. У 2017 році Олексій був демобілізований, але на початку 2018 року підписав контракт і продовжив захист Батьківщини у складі 95-ї ОДШБ, а пізніше – 30-ї ОМБ.

19 березня 2020 року о 19.30 год. на полі бою поблизу с. Новоолександрівка Попаснянського району Донецької області загинув сержант Золін Олексій Сергійович, старший стрілець мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.

У Олексія залишилися батько Сергій Вікторович – підполковник запасу, учасник бойових дій, учасник АТО, мама Олена Мічеславівна, сестра Юлія Сергіївна та маленька донечка.

Похований 22 березня 2020 року у Житомирі на Смолянському військовому цвинтарі.

Нагадаємо, житомирянин Олексій Золін служив за контрактом в 30-й бригаді. 19 березня 2020 перебував на бойовому чергуванні в районі Новоолександрівки. Загинув під час снайперського обстрілу від вогнепального поранення в голову.

Як повідомляв Житомир.info, 5 серпня 2020 президент посмертно нагородив орденом житомирянина Олексія Золіна, який загинув від кулі снайпера. 3 вересня 2020 на засіданні Житомирського міськвиконкому мер Житомира Сергій Сухомлин вручив матері загиблого військового орден «За мужність».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Золін меморіальна дошка АТО ООС військовий загиблий  
Матеріали по темі