Події

​Житомирські податківці заблокували п’ять сайтів, через які торгували фальсифікованим алкоголем

3 March 2021, 16:56

Співробітники податкової міліції заблокували низку інтернет-сайтів, через які здійснювалась незаконна торгівля фальсифікованими товарами підакцизної групи.

Про це 3 березня повідомила пресслужба ГУ Державної фіскальної служби в Житомирській області.

«В рамках досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.204 КК України встановлено, що через низку інтернет-ресурсів здійснюється торгівля фальсифікованими лікеро-горілчаними напоями. Також проводиться рекламно-маркетингова компанія, метою якої є заохочення оптових споживачів до придбання фальсифікату. Адміністратором сайтів виявилась особа - фігурант кримінального провадження, який здійснював протиправну діяльність по придбанню, виготовленню, транспортуванню та реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв, які становлять загрозу життю та здоров'ю громадян», - йдеться у повідомленні.

Так, до суду було направлено клопотання, внаслідок чого, винесеними судовими ухвалами заблоковано 5 інтернет сайтів, через які проводилась нелегальна торгівля.

«Заходи, які сьогодні реалізує ДФС у відпрацюванні нелегального ринку товарів підакцизної групи унеможливлюють функціонування «сірих» та «чорних» схем на нелегальному ринку алкоголю. При цьому йдеться не тільки про інтереси бюджету і захист конкуренції, а й безпеку громадян, адже недоброякісна продукція несе потенційну загрозу життю та здоров'ю споживачів», - зазначив в. о. начальника ГУ ДФС у Житомирській області Олександр Малахов.

Як стало відомо Житомир.info, адміністрував інтернет-сайти, через які здійснювалась торгівля фальсифікованим алкоголем, житель Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2021 у Житомирі викрили групу місцевих жителів, які організували виробництво «елітного» алкоголю: у цехах розливали фальсифіковану горілку, бренді та лікери.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фальсифікат алкоголь інтернет-сайт адміністратор  
Матеріали по темі