Місто

У Житомирі почали вакцинувати від коронавірусу сімейних лікарів та працівників ЦПМСД

13 March 2021, 11:04

У Житомирі 13 березня розпочали вакцинувати працівників міського Центру первинної медико-санітарної допомоги. Проводити щеплення планують в кілька етапів, у перший день вакцинують сто людей.

Спершу працівники комунального підприємства заповнюють анкету, далі проходять медичний огляд і в окремому кабінеті по черзі отримують дозу вакцини.

«В моїй амбулаторії погоджуються (вакцинуватися), всі здорові – всі згодні, тому що іншого виходу немає. Нам потрібно щепитися. Поки йде високий рівень захворюваності, масковий режим обов'язковий – це єдиний метод, щоб ми подолали цю недугу. Ми знаємо, чим ми щеплюємося і яка це вакцина. Ми їй довіряємо і я вважаю, що це для нас, для нашої країни, для наших умов найкраща вакцина», – каже завідуюча амбулаторією сімейного лікаря №9 Ольга Демченко.


Робитимуть вакцинацію лікарям впродовж наступного тижня. За словами директора ЦПМСД, відмовляються працівники, зокрема, через стан здоров’я, але загалом настрої позитивні.

Також він повідомив, що для пацієнтів, які підписали декларацію з сімейним лікарем, вже почали готувати пункти вакцинації.

«Будемо сподіватись, що те, що ми запланували сьогодні, – 100 осіб – ми дотримаємось, тому що народ в принципі нормально підготовлений. Усі хочуть показати приклад, бо медичні працівники мають йти попереду, як на війні. У нас підготовлено три бригади з вакцинації. Ще планується підготувати тимчасові пункти щеплення лікарів, з понеділка будемо готувати. Я думаю, що охопимо усіх. У нас працює близько 600 осіб в центрі. Загально настрої нормальні, люди готові й будуть щеплюватись, але річ у тому, що за один вакцинувальний день ми можемо щепити тільки 100 чоловік за умовами щеплювальної кампанії. У нас ще на чотирьох амбулаторіях будуть працювати пункти щеплення, де будуть прививатись пацієнти, які приходять до лікарів, з якими підписані декларації. Це розпочнеться, коли вивчаться бригади й буде вакцина», – розповідає директор комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Віктор Шрамко.

Нагадаємо, 12 березня Житомирська ОДА оприлюднила оновлену анкету для реєстрації на щеплення проти COVID-19 для публічних осіб та пояснила, хто саме мається на увазі.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу. Увечері 24 лютого перша партія в 17,3 тисячі доз приїхала до Житомира.

Тоді ж у житомирській міській лікарні №2 почали вакцинувати медпрацівників, які погодилися на щеплення та працюють з хворими на коронавірус. Першим з таких лікарів став Василь Шутенко.

Станом на 9 березня у Житомирській області вакцинували майже 500 медпрацівників.

10 березня житомирський лікар-анестезіолог Василь Шутенко, який першим в області вакцинувався проти COVID-19, розповів про рішення зробити щеплення, реакцію організму та самопочуття через два тижні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вакцинація вакцина щеплення сімейний лікар лікар  
Матеріали по темі