Здоров'я

​До кінця березня Житомирська область має отримати 25 нових автомобілів швидкої допомоги, - МОЗ

18 March 2021, 13:36

До кінця березня регіони України мають отримати 416 автомобілів швидкої допомоги. 17 березня міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав наказ про розподіл спецавтомобілів, відповідно до якого Житомирська область отримає 25 одиниць техніки.

Про це 18 березня під час брифінгу повідомила заступник міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

«Українські регіони, відповідно до договорів, укладених державним підприємством «Медичні закупівлі України», до кінця березня повинні отримати нові автомобілі швидкої медичної допомоги. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вчора (17 березня, - ред.) підписав відповідний наказ про їх розподіл. Всього планується, що вирушать до закладів охорони здоров’я 416 автомобілів швидкої допомоги. Це спеціалізований транспорт категорії В і С. Кожна з цих категорій має передньопривідні та повнопривідні версії», - розповіла Світлана Шаталова.

За її словами, 273 автомобілі типу В – стандартні лінійні «швидкі», найпоширеніші у використанні, 143 автомобілі типу С – реанімобілі, особливо потрібні в час пандемії COVID-19.

«Кількісно розподіл був затверджений з урахуванням закупівель минулого року. Також регіони закупили певну кількість медичного транспорту самостійно. За даними системи ProZorro, це 644 одиниці. Тобто при розподілі Міністерство охорони здоров’я врахувало об’єктивну потребу кожного регіону», - розповіла заступник міністра і перерахувала скільки «швидких» має надійти в кожен регіон.

Так, згідно з затвердженим розподілом, Житомирська область має отримати 25 «швидких».

«Загальна сума коштів, яка була витрачена з державного бюджету на закупівлю спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги, 728 млн грн. Комплектація обладнання уперше здійснюється за стандартами Євросоюзу. Нагадаю, що в Україні, за наявними офіційними даними, працює 2947 автомобілів екстреної медичної допомоги, з них близько 700 мають термін експлуатації понад 10 років. Понад 1600 автівок з терміном експлуатації від 5 до 10 років», - додала Світлана Шаталова.

Нагадаємо, у січні 2021 для житомирських медиків без тендеру у однієї фірми закупили вже третю партію «швидких»: цього разу за 20 спецавтомобілів заплатять 39,2 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 5 жовтня 2020 року Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф підписав договір з ТОВ «Автоспецпром» на закупівлю 10 «швидких» за 19,6 млн грн. Уже 21 жовтня у Житомирі презентували першу партію автомобілів, закуплених для ЦЕМДМК. 29 жовтня Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф підписав ще один договір на закупівлю 10 спецавтомобілів “швидкої допомоги” з ТОВ “Автоспецпром” вартістю 19,6 млн грн. А 21 грудня до Житомира прибула друга партія сучасних спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: швидка допомога реанімобіль спецтранспорт охорона здоров'я лікарня МОЗ  
Матеріали по темі