Місто

Житомирян закликають підтримати дітей з синдромом Дауна і придбати яскраві шкарпетки

19 March 2021, 16:13

У неділю 21 березня відзначають Міжнародний день людини з синдромом Дауна. У цей день небайдужі одягають різнокольорові шкарпетки аби підтримати «сонячних» людей.

У Житомирі організація «Діти сонця» знову розпочинає щорічний флешмоб «LOTS OF SOCKS» і запрошує всіх доєднатися та підтримати дітей з синдромом Дауна.

Цього року шкарпеток закупили у двічі менше, ніж зазвичай, адже через карантин охочих долучитись до благодійництва стало менше, ніж в минулі роки, пояснює заступниця голови ГО «ЖОГО «Діти сонця» Людмила Рибчинська.

«Активна акція триватиме у нас протягом березня. Ми в цьому році багато не закуповували - 500 пар. У нас залишилися з минулого року і ми хочемо реалізувати їх всі. З минулого року залишилося близько 300 пар. Цьогорічний дизайн український, добавилося трохи інших кольорів, а також залишився минулорічний дизайн, він всесвітній. Придбати можна за адресою: Велика Бердичівська, 4 в клубі «Пролісок», або знайти нас у Фейсбуці ГО «Діти сонця». Ціна символічна, від 47 грн оскільки у наших діток 47 хромосом, хто скільки може пожертвувати ми будемо дуже раді», - говорить Людмила Рибчинська.


В організації «Діти сонця» розповідають: для батьків в пріоритеті навчити дітей звичайним побутовим справам, таким, як шиття або кулінарія. Тому на зібрані кошти планують придбати обладнання та прилади необхідні аби опанувати ці навички, які у майбутньому можуть перерости у професію.

«У нас наразі середній вік дітей від 13 до 15 років. Наші підлітки вже дорослі вже маємо готувати їх до майбутнього життя. Ми завжди збираємо кошти на купівлю предметів, техніки, щоб навчати наших підлітків якоїсь професії. Зараз ми запровадимо кулінарію. Хочемо взяти більше предметів для кулінарних занять. Нехай це будуть елементарні речі, але діти будуть здобувати якісь певні навички й у майбутньому для них це буде професія», - пояснює Людмила Рибчинська.

Людмила Рибчинська розповідає: в умовах карантину функціонувати організації досить складно, більшість благодійних заходів скасували, а заняття для дітей проходять не у тій кількості, як раніше.

«Нам взагалі було досить важко, навіть, після першого карантину прийти до тями й знову згуртуватися. Їм потрібен постійний рух. Для таких дітей, як наші діти те, що все зачинено - це дуже важко. Дітки люблять, коли гуртом. Дома це так, хтось робить, а хтось не робить. Але коли вони є командою, тоді йде цікавий процес, і вони дивлячись один на одного гуртуються і це дуже важливо», - каже заступниця голови ГО «ЖОГО «Діти сонця» Людмила Рибчинська.

«Шкарпетуйтеся» та долучайтеся до флешмобу #LotsOfSocks.

Долучитися до акції можна за адресою:

м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 4

Фейсбук: https://www.facebook.com/disozt/

Пошта: kisisvilipaola@gmail.com

За телефоном:

+380 0976821355 Сніжана Кісішвілі;

+380 0974387926 Людмила Рибчинська.

Нагадаємо, у 2020 році флешмоб «LOTS OF SOCKS» у Житомирі проходив у домашніх умовах у зв’язку з карантинними заходами. Напередодні Дня людини з синдромом Дауна заступниця голови ГО «ЖОГО «Діти сонця» Людмила Рибчинська закликала житомирян долучитися до акції й публікувати власні фото у кольорових шкарпетках на сторінках соцмереж з хештегом #Lots_of_socks. Житомиряни відгукнулися на заклик й оприлюднювали власні фото у Facebook.

В минулому 2019 році Марина Порошенко у Житомирі долучилась до всесвітнього флешмобу LotsOfSocks.

Історію «сонячної» дівчинки із Житомира Оленки Бахуринської, яка мріє стати зірковою супермоделлю читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Діти з синдромом Дауна шкарпетки  
Матеріали по темі