Події

Може переховуватися і вже був у розшуку: 58-річному житомирянину, який підробляв паспорти, вимагають змінити запобіжний захід

23 March 2021, 18:00

Прокуратура оскаржує рішення Корольовського райсуду Житомира і вимагає замінити домашній арешт на тримання під вартою для 58-річного чоловіка, який, підробляючи паспорти, сприяв незаконному перетину кордону. Підозрюваний може переховуватися від слідства і раніше вже був оголошений у розшук.

Про це 23 березня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокуратура оскаржує домашній арешт та наполягає на триманні під вартою підозрюваного у підробці документів та незаконному сприянні в організації перетину державного кордону України. У вівторок, 23 березня 2021 року, Житомирською обласною прокуратурою подана апеляція на ухвалу Корольовського районного суду міста Житомира щодо обрання підозрюваному у незаконному сприянні в організації перетину державного кордону України запобіжного заходу у виді домашнього арешту», - йдеться у повідомленні.

Процесуальний прокурор наполягає на взятті підозрюваного під варту, оскільки вбачає наявність низки ризиків. Серед таких – переховування підозрюваного від органу досудового слідства та суду (раніше його оголошували у розшук), знищення речових доказів, перешкоджання розслідуванню кримінального провадження тощо.

У прокуратурі нагадали, що 58-річного місцевого жителя обґрунтовано підозрюють у сприянні в незаконному переправленню через державний кордон України шляхом підроблення та використання підроблених документів, вчинених щодо кількох осіб, а також у підробленні та збуті офіційних документів (ч. 2 ст. 332, ч. 3 ст. 358 КК України).

18 березня чоловіка було викрито у момент передачі до територіального підрозділу Державної міграційної служби України в області підроблені ним паспорти громадян України для виготовлення закордонних паспортів.

У помешканні ділка виявлено та вилучено різноманітні бланки для підробки документів, офіційні документи державного та іноземних зразків, заготовки кліше, штампів і печаток різних підприємств та організацій, у тому числі іноземних, комп’ютерну техніку, спеціальне обладнання.

До того ж, особа вже має кримінальне минуле: наразі є обвинуваченим у скоєнні аналогічних злочинів, справу стосовно яких розглядає суд.

«Незаконну діяльність викрито завдяки спільним злагодженим діям прокуратури, УСБУ в області та Головного управління Нацполіції в області. Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура», - зазначили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, 18 березня 2021 правоохоронці ліквідували у Житомирі типографію, де виготовляли «липові» паспорти для виїзду за кордон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: паспорт підробка фальшивка типографія арешт  
Матеріали по темі