Суспільство

​Не за пропискою власника, а за місцем реєстрації автомобіля: в Україні змінюються правила видачі номерів

25 March 2021, 14:34

В Україні з 26 березня змінюються правила видачі номерних знаків на транспортні засоби. Відтепер, якщо автомобіль реєструють чи перереєстровують в сервісному центрі Житомирської області, то не залежно від місця прописки власника, видадуть номери з кодом Житомирської області АМ/КМ.

Про це 25 березня Житомир.info повідомив Регіональний сервісний центр МВС у Житомирській області.

«Основним нововведенням, що запроваджується, є зміна визначення адміністративно-територіальної належності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було дотепер, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу. Тобто, кожний сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки лише своєї області. Зазначені вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС.

Таке нововведення дозволяє оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих витрат: матеріальних на виготовлення і логістичних на доставку та зберігання у сервісних центрах МВС номерних знаків інших регіонів. У кінцевому результаті це призведе до економії бюджетних коштів», – йдеться у повідомленні.

Зміни передбачені наказом Міністерства внутрішніх справ України, який прийнятий 02 березня 2021 року № 166. Він встановлює єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та вимоги до них. Зокрема, визначені правила застосування, типи та основні розміри державних номерних знаків, встановлені вимоги до інформаційного змісту та технічних характеристик.

Наказ набуває чинності з моменту опублікування. У сервісному центрі МВС у Житомирській області Житомир.info уточнили, що такі правила почнуть діяти з 26 березня.

Також зазначили, що раніше в сервісних

«Тепер буде видача номерних знаків серії відповідно до того сервісного центру, де реєструють автомобіль. Наприклад, якщо людина з Вінничини реєструє автомобіль в Житомирі, то дадуть номерні знаки Житомирської області. До цього в усіх сервісних центрах МВС України були наявні номерні знаки всіх регіонів і тому людина з будь-якого регіону могла отримати номерний знак з кодом, який означає регіон, де прописаний власник автомобіля. Завтра, 26 березня наказ буде опублікований і ці зміни починають діяти», – розповіли у сервісному центрі.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтня 2020 року у житомирському сервісному центрі вперше зареєстрували електромобіль на «зелених» номерах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: номерні знаки автомобіль водії сервісний центр  
Матеріали по темі