Події

​Старості села в Житомирському районі загрожує до 5 років обмеження чи позбавлення волі за побиття журналіста

27 March 2021, 09:25

Старості села Оліївської ОТГ Житомирського району повідомили про підозру в побитті журналіста: за діючим законодавством чоловіку загрожує до 5 років обмеження чи позбавлення волі.

Про це 26 березня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням за фактом умисного заподіяння журналісту побоїв у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності, вчинене старостою округу. Наразі особі повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 345-1 КК України (Погроза або насильство щодо журналіста, - ред.)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, подія сталася у лютому цього року, у приміщенні сільської ради одного із старостинських округів Оліївської об’єднаної територіальної громади Житомирського району. Телевізійна група журналістів одного з центральних телеканалів, виконуючи редакційне завдання, прибула до сільської ради для отримання коментаря представника органу місцевої влади. У той час до приміщення зайшов і староста, який, висловивши своє невдоволення щодо присутності журналістів та небажання надавати коментар, вдарив відеооператора по обличчю.

«Досудове розслідування проводить відділ поліції № 1 Житомирського районного управління поліції. Процесуальне керівництво здійснюється Житомирською окружною прокуратурою», - повідомили в прокуратурі.

Зазначимо, що ч. 2 ст. 345-1 КК України - умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності - карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, у лютому 2021 староста села Вільськ в Житомирському районі напав на знімальну групу програми «Один за всіх» телеканалу СТБ, яка намагалася отримати коментар щодо багатодітної родини, у якій нещодавно помер малюк. Відео події тут.

Тоді поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Житомир.info, 2 лютого 2021 року пресслужба парламенту повідомляла про прийняття закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: староста села підозра Вільськ Оліївська ОТГ побиття журналіста  
Матеріали по темі