Місто

​У Житомирі хочуть ще біля двох шкіл встановити табло-радари вимірювання швидкості

6 April 2021, 13:30

У Житомирі з’являться чотири інформаційні табло-радари вимірювання швидкості автомобілів. Наразі подібні інформаційні табло вже працюють на вулиці Шевченка, біля екологічного ліцею №24.

За словами директора комунальної установи «Агенція розвитку міста» Бориса Пахолюка, табло-радари придбають за грантові кошти, які вдалося заощадити в рамках проєкту «TUMI: шлях до школи».

«За підсумками попередніх проведених закупівель та за підсумком роботи у цьому проєкті, ми близько двох місяців тому побачили, що маємо додатковий резерв коштів після того, як завершимо всі роботи. Ми запропонували німецьким партнерам зекономлені кошти в рамках проєкту спрямувати на закупівлю товарів, робіт або послуг, які відповідають ідеології самого проєкту. Зараз ми оголосили закупівлю на додаткові чотири табло і стартова ціна, з якою ми починаємо аукціон - це 660 тис. грн. Ми сподіваємося, що загальна вартість по встановленню табло буде не більше 620 тис. грн» - говорить директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

Табло-радари встановлять біля навчальних закладів, аби зробити шлях до них більш безпечним. Зокрема планують обрати дві школи.

«Це буде дві локації, оскільки прилад вимірювання швидкості встановлюється по руху транспортних засобів. Тобто, якщо вулиця з двостороннім рухом, то на цій вулиці мають бути встановлено два прилади вимірювання швидкості руху, з однієї частини вулиці та з іншої частини вулиці», - пояснює Борис Пахолюк.


Де саме встановлять табло-радари, наразі невідомо. Обирати планують за трьома критеріями.

«Перший критерій, який ми враховуємо при виборі школи - це інформація про те, які школи потребують вжити додаткових заходів для того, щоб пересування пішоходів біля їх території було більш безпечним. Другий - це дослідження сталої мобільності, яке проводилося кілька років тому в рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні». Зараз ми проводимо дослідження біля окремих шкіл за допомогою ручного радара вимірювання швидкості, наскільки там водії дотримуються правил дорожнього руху», - розповідає директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

Табло-радари, які встановлені біля екологічного ліцею №24, показали, що такий спосіб привернення уваги водіїв є ефективним - запевнили в «Агенції розвитку міста».

«Ми відслідковуємо в засобах масової інформації та в соціальних мережах коментарі мешканців та водіїв. Бачимо, що абсолютна більшість мешканців та водіїв позитивно ставляться до відповідного технічного рішення. Багато водіїв кажуть, що це дійсно стимулює їх їздити зі швидкістю, яка там відповідає вимогам. З приводу коментарів від самих учнів та адміністрації школи, ми також чуємо їх відгуки. Вони відзначають, що автомобілі, які рухаються цією частиною вулиці, тепер більш безпечно рухаються», - сказав Борис Пахолюк.

За словами Бориса Пахолюка, такі табло використовують в інших містах України, але це не поширена практика.

«Це одиничні приклади в окремих містах України. На сьогодні Житомир буде єдиним містом, після того, як ми встановимо додатково чотири інформаційних табло, яке має таку велику кількість таких табло у своєму місті», - говорить директор комунальної установи «Агенція розвитку міста».

В «Агенції розвитку міста» зазначили, що данні табло-радари є мобільними, тому в перспективі локацію їх розміщення можуть змінювати.

Нагадаємо, в грудні 2020 року в рамках проєкту «TUMI: шлях до школи» біля екологічного ліцею №24 встановили табло-радари вимірювання швидкості авто.

Як повідомляв Житомир.info, в рамках проєкту «TUMI: шлях до школи» чотири навчальні заклади Житомирської ОТГ отримали кошти на покращення своєї інфраструктури. З Корольовського району – Вересівська ЗОШ та ЖЕЛ №24, з Богунського району – ЗОШ №8 та ЗОШ №36. Загалом розглядали мотиваційні листи від 22 навчальних закладів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: табло радар вимірювання швидкості школа TUMI Пахолюк Агенція розвитку міста  
Матеріали по темі