Події

​Житомирянин, який рік тому на проспекті Миру вирвав телефон у перехожого і через банкомат зняв гроші з його рахунку, отримав 4,5 роки ув’язнення

7 April 2021, 10:29

За грабіж та крадіжку 26-річного житомирянина ув’язнили на 4 роки і 6 місяців – прокуратура домоглася в апеляційній інстанції реального покарання.

Про це 7 квітня повідомила Житомирська обласна прокуратура.

«Апеляційну скаргу Житомирської обласної прокуратури на вирок суду першої інстанції, яким призначено особі умовне покарання за грабіж та крадіжку чужого майна, колегією суддів Житомирського апеляційного суду задоволено у повному обсязі. Вирок Богунського районного суду міста Житомира стосовно місцевого жителя, який вчинив злочини, скасовано та ухвалено новий – позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяців», - йдеться у повідомленні.

Судове слідство установило, що 26-річний житель Житомира скоїв кримінальні правопорушення у квітні минулого року. Зокрема, перебуваючи в обласному центрі на проспекті Миру, уночі, зустрівши перехожого, раптово вдарив чоловіка в обличчя та вирвав з рук мобільний телефон. У подальшому, дізнавшись мобільний номер та підібравши пін-код, через банкомат викрав гроші з банківського рахунку потерпілого.

«До того ж, грабіж та крадіжку обвинувачений скоїв, щойно звільнившись з місць позбавлення волі, де відбував покарання за аналогічний злочин. Відтак вважаючи, що призначене умовне покарання не відповідає тяжкості кримінальних правопорушень та особі обвинуваченого, прокурор оскаржив вирок в апеляційному суді, який визнав його позицію обґрунтованою», - зазначили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня 2020 поліція повідомила про затримання молодика, який кількома тижнями раніше (увечері 23 квітня) біля заправки на проспекті Миру вихопив у 46-річного житомирянина телефон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грабіж пограбування крадіжка вирок  
Матеріали по темі