Місто

​На Новому бульварі в Житомирі побудують арковий фонтан та встановлять лавки з підсвіткою

8 April 2021, 12:10

Незабаром Новий бульвар стане новим рекреаційним «магнітом» Житомира: тут готуються збудувати арковий фонтан та мають встановити лавки з LED-підсвіткою.

Про це 8 квітня повідомила пресслужба Житомирської міської ради, опублікувавши ескізи майбутнього Нового бульвару.

На Новому Бульварі завершився демонтаж старого фонтану. Наразі тут проводять комунікації до майбутнього аркового водограю.

«Конструкція майбутнього аркового фонтану буде дуже схожою на ту, що представлена в ескізних намірах», - каже головна архітекторка Ольга Бронштейн.

За її словами, лавки для Нового Бульвару теж замовили - всі вони будуть з LED-підсвіткою, частина обов’язково матиме спинки.

«Значна увага приділяється озелененню території. Зокрема, тут висадять катальпи, клени, глід та сакуру. Поблизу «Чорного тюльпану» має з’явиться чорна береза», - зазначила Ольга Бронштейн.

Фоторепортаж від 29 березня 2021 про те, як на Новому бульварі в Житомирі проходить реконструкція, дивіться тут.

Нагадаємо, 1 жовтня 2020 року в Житомирі розпочались підготовчі роботи з реалізації проєкту реконструкції Нового бульвару: демонтували старе покриття і встановили будівельний паркан. Також підрядник почав зрізати старі дерева та кущі, видалення яких попередньо погодив виконавчий комітет. На ділянці з 15 жовтня працювали археологи, які проводили нагляд під час земляних робіт.

25 січня 2021 року будівельники завершили першу частину реконструкції Нового бульвару і зняли будівельний паркан на ділянці біля «Чорного тюльпана».

Як у мерії прокоментували видалення дерев під час реконструкції Нового бульвару, дивіться у відеосюжеті від 27 січня 2021.

Як повідомляв Житомир.info, 17 серпня 2020 у Житомирі відбувся аукціон на тендері управління капітального будівництва з реконструкції території благоустрою Нового бульвару з очікуваною вартістю в 22 млн 255,8 тис. грн. Спершу переможцем було визнано житомирське ПРБФ «Комунальник» з пропозицією в 17 млн 732,1 тис. грн.

15 вересня 2020 замовник відхилив найдешевшу пропозицію ПРБФ «Комунальник». Підставою для такого рішення стало те, що переможець не мав дозволу на проведення археологічних розвідок, розкопок, а також досліджень решток життєдіяльності людини, що містяться під земною поверхнею, під водою, виданий Міністерством культури України.

Відповідно, переможцем торгів було визнано іншого учасника торгів – ТОВ «УК «Комфорт-Буд» з пропозицією у 19 млн 110,3 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новий бульвар реконструкція фонтан підсвітка дерево озеленення  
Матеріали по темі