Влада

Електрифікація залізниці Житомир – Новоград-Волинський дозволить через Житомир перенаправити 10 пасажирських поїздів, - міністр фінансів

8 April 2021, 18:01

Цього року для розвитку залізничної галузі передбачені бюджетні призначення загального фонду в обсязі понад 4 млрд грн на оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів і модернізацію залізничної інфраструктури. Зокрема, планується розблокувати залізничні пасажирські перевезення з двох обласних центрів – Черкаси та Житомир.

Про це повідомив заступник міністра фінансів Олександр Кава під час виступу на Форумі «Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст» - інформує 8 квітня пресслужба Мінфіну.

«Електрифікація залізниці Житомир – Новоград-Волинський дозволить через Житомир перенаправити 10 наявних пасажирських поїздів. Це забезпечить зв'язок Житомира з 19 обласними центрами України, зокрема з Лисичанськом та Краматорськом». Також в 2021 році заплановано покращення сполучення в київській агломерації, забезпечивши рух поїздів за маршрутом Київ – Васильків. Вже в середині цього року жителі Василькова зможуть їздити до Києва на електропоїздах, які будуть доїжджати навіть швидше ніж за 40 хвилин» - повідомив заступник міністра фінансів.

Нагадаємо, у вересні 2020 року народний депутат від Житомира Ігор Герасименко інформував про плани щодо виділення у 2021 році 528 млн грн на модернізацію та електрифікацію залізничної ділянки Житомир – Новоград-Волинський.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2020 року із залізничної станції «Житомир» курсували поїзди до Коростеня, Новограда-Волинського, Фастова та Вінниці і проходив пасажирський потяг «Львів-Бахмут», який прямує через Київ, Полтаву та Харків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінфін залізниця  
Матеріали по темі