Влада

Після року пандемії в Житомирській ОДА створили моніторингову комісію для визначення готовності лікарень приймати хворих на COVID-19

9 April 2021, 10:42

При Житомирській облдержадміністрації створили регіональну моніторингову комісію для визначення готовності закладів охорони здоров’я для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

Про це йдеться у розпорядженні голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка від 7 квітня 2021, оприлюдненому на офіційному сайті облдержадміністрації.

«Відповідно до протокольного рішення за результатами селекторної наради під головуванням заступника Керівника Офісу Президента України К. Тимошенка від 05 квітня 2021 року, зобов’язую утворити регіональну моніторингову комісію при обласній державній адміністрації для визначення готовності закладів охорони здоров’я для госпіталізації в області пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-СoV-2, і надання медичної допомоги та затвердити її склад згідно з додатком», - йдеться у розпорядження.

Новостворена моніторингова комісія має здійснювати аналіз рівня готовності лікарень, які визначені для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом, для надання меддопомоги за наступними критеріями:

  • кількість ліжок, виділених у закладі,
  • кількість ліжок, забезпечених подачею кисню,
  • кількість зайнятих ліжок без кисню,
  • кількість зайнятих ліжок з подачею кисню,
  • кількість ліжок, які можливо додатково ввести у медичному закладі.

У додатку до розпорядження голови ОДА міститься склад моніторингової комісії, яку очолює перший заступник голови ОДА Наталія Остапченко, заступником голови моніторингової комісії є т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Світлана Мошківська.

Скріншот з розпорядження голови ОДА

Нагадаємо, 5 квітня 2021 на брифінгу в ОДА назвали лікарні Житомирської області, де найбільша завантаженість «ковідних» ліжок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус лікарня ліжко госпіталізація завантаженість моніторинг  
Матеріали по темі