Місто

У центрі Житомира комунальники зрізали ялинку, в КП «Зеленбуд» пояснили – дерево мало не впало на храм

10 April 2021, 09:55

Удень 8 квітня житомирянин оприлюднив у соцмережі Facebook фото, зроблене на вулиці Театральній, біля двору костелу святого Йоана з Дуклі. На знімку – комунальники пораються з гіллям ялики, завантажуючи його на причіп трактора. Поруч – стовбур вже спиляного хвойного дерева. Світлину житомирянин супроводжує підписом «Психоз продовжується». У коментарях інші користувачі активно висловлюють обурення через зрізане дерево.

Як з’ясувалося, ялинка давно була визнана аварійною та підлягала видаленню. Про це в коментарі Житомир.info 9 квітня повідомив директор комунального підприємства «Зеленбуд» Житомирської міської ради Олександр Волокіта.

«Стосовно цієї ялини: є акт на її видалення, дерево вибракуване вже давно. Але ми його берегли до останнього часу – не видаляли. Учора надійшла заявка на «15-80», ми терміново їхали: ялинку вітром нахилило на костел, і піднялась коренева система, тобто вона хиталася, і корінь уже піднімав землю. Тому ми терміново виїхали, адже ще з пів години – і вона б упала на костел», – пояснив Олександр Волокіта.

Нагадаємо, цими вихідними, 10-11 квітня, у Житомирі стартує акція «Дереводень»: у двох скверах та біля багатоповерхівок висадять 1000 саджанців. Саджатимуть на територіях ОСББ, Польському бульварі та майдані Польовому. Саджанці надають КП «Зеленбуд» (1000 дерев) та лісівники (200 дерев).

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією пресслужби Житомирської міської ради, у 2021 році КП «Зеленбуд» збирається висадити понад 80 тисяч рослин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево зрізання Волокіта "Зеленбуд" ялинка  
Матеріали по темі