Влада

​У липні в Житомирській області запрацює територіальний орган Національної соціальної сервісної служби України

12 April 2021, 16:43

В Україні з 1 липня 2021 року запрацюють територіальні органи Національної соціальної сервісної служби України, утворені постановою Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2020 р. № 783 «Деякі питання Національної соціальної сервісної служби України».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.

«Штатна чисельність територіальних органів буде сформована за рахунок передачі від обласних державних адміністрацій не менше 30% штатної чисельності департаментів соціального захисту населення та служб у справах дітей. Головними завданнями територіальних органів Нацсоцслужби на цьому етапі є здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей», – йдеться у повідомленні.

У Міністерстві нагадують, Національна соціальна сервісна служба України як центральний орган виконавчої влади реалізує державну політику у сфері соціального захисту населення, захисту прав дітей, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей.

Як повідомляв Житомир.info, виклик поліції, «швидкої» та рятувальників за єдиним номером: у Житомирській області вивчають можливість запуску екстреної служби 112.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: соцслужба Нацсоцслужба  
Матеріали по темі