Суспільство

У Житомирі підприємство має сплатити майже 1,3 млн грн за викиди у повітря

13 April 2021, 12:13

У Житомирській області Державна екологічна інспекція нарахувала приватному підприємству 1 264 463 грн шкоди за наднормативні викиди в атмосферне повітря.

Про це 13 квітня повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«В кінці 2020 року Державною екологічною інспекцією Поліського округу проведено позапланову перевірку дотримання вимог законодавства про охорону атмосферного повітря Приватного підприємства «СПОРТИВНИЙ КЛУБ «ЮКА», що на Житомирщині. Перевіркою встановлено, що підприємством здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними організованими джерелами викидів за відсутності дозволу», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що такими діями приватне підприємство порушило вимоги статті 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря». На вимогу Інспекції Спортивний клуб «ЮКА» надав довідку (інформацію) про фактично відпрацьований час джерел за відсутності дозволу на викиди. Керуючись відповідною «Методикою», Інспекція провела розрахунок шкоди, завданої порушенням законодавства про охорону атмосферного повітря, розмір якої склав 1 млн 264 тис 463 грн.

З метою добровільного відшкодування завданої шкоди на адресу підприємства направили претензію.

«Зокрема, приватне підприємство вже усунуло порушення, що підтверджується отриманим дозволом на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами № 1810136600-Ж1 від 06.01.2021 року. В разі відмови приватним підприємством від добровільної сплати заподіяних державі збитків, Державна екологічна інспекція Поліського округу звернеться до органів прокуратури щодо забезпечення стягнення вищезазначених коштів на користь держави», – зазначають в екологічній інспекції.

Зазначимо, що, за даними ресурсу YouControl, Приватне підприємство «Спортивний клуб «Юка»» зареєстроване у місті Києві, однак має об’єкт нерухомості, зокрема, в Житомирі – на вулиці Комерційній, 4. Також в Житомирській області є ділянка, що належить підприємству. Основним видом діяльності підприємства є загальна медична практика. Серед інших видів діяльності – будування прогулянкових і спортивних човнів; виробництво спортивних товарів; покрівельні роботи; будівництво житлових і нежитлових будівель; лісопильне та стругальне виробництво.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні Державна екологічна інспекція Поліського округу інформувала про нарахування 1 мільйон 78 тисяч гривень шкоди за викиди забруднюючих речовин в повітря приватному підприємству «Чайківка», яке знаходиться в Радомишльському районі Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: повітря забруднення екологія екологічна інспекція еколог атмосфера шкода штраф  
Матеріали по темі