Здоров'я

У Житомирській області за півтора місяця вакцинації проти коронавірусу утилізували 9 доз препарату

13 April 2021, 13:18

За півтора місяця імунізаційної кампанії проти COVID-19 у Житомирській області було утилізовано 9 доз вакцини. Сумарно це менше одного флакона (в одному флаконі 10 доз).

Про це 13 квітня Житомир.info розповів заступник начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Сергій Березовський.

«За весь час вакцинації було утилізовано 9 доз препарату. Ми намагаємося набирати необхідну кількість осіб під кожен відкритий флакон – аби було 10 людей, щоби повністю використати вміст флакона. Це спочатку були деякі нюанси, внаслідок яких так вийшло, що 9 доз вакцини ми не використали», – розповів Сергій Березовський.

Він зауважив, що відкритий флакон має бути використаний фактично впродовж робочого дня – протягом 6 годин.

Нагадаємо, станом на 11 квітня 2021 року щеплення проти COVID-19 у Житомирській області отримала 13 531 особа.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2021 в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу. Увечері 24 лютого перша партія в 17,3 тисячі доз приїхала до Житомира. Тоді ж у житомирській міській лікарні №2 почали вакцинувати медпрацівників, які погодилися на щеплення та працюють з хворими на коронавірус.

Першим з таких лікарів став лікар-анестезіолог Василь Шутенко. 10 березня він розповів про своє рішення зробити щеплення, реакцію організму на вакцину та самопочуття через два тижні.

Як відбувається вакцинація публічних осіб з непріоритетної групи, на собі перевірили журналісти Житомир.info, детальніше – у сюжеті. Згодом, через три доби після отримання щеплення, журналіст Житомир.info розповів про своє самопочуття та реакцію організму на вакцинацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вакцина вакцинація щеплення  
Матеріали по темі