Політика

Арсеній Пушкаренко та Тетяна Грищенко відвідали малинську школу, лікарню та центр культури

14 April 2021, 18:10

Народні депутати України Арсеній Пушкаренко та Тетяна Грищенко відвідали Малинську громаду, де подивилися на інфраструктурні об’єкти.

Спочатку народні депутати оглянули малинський «Центр культури та дозвілля». В закладі культури були проведені ремонтні роботи в рамках програми «Велике Будівництво», які наразі на завершальному етапі.

«Реконструкція цього приміщення почалася з вересня 2018 року, наразі вона підходить до завершення. Одягу сцени нам зараз не вистачає, а також хочемо мати сучасне обладнання», – говорить директор КЗ «Центр культури та дозвілля» Малинської міської ради Валентина Ровнер.

Народний депутат України Арсеній Пушкаренко пообіцяв зробити закладу подарунок у вигляді мікрофонів.

«Думаю, що до 30-річчя Незалежності цей об'єкт буде введений в експлуатацію. Це черговий об'єкт, який наша влада за програмою президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» добудовує. Це дуже важливо, що цей об'єкт не перетворився в черговий довгобуд. Що стосується радіомікрофонів, то ми з Тетяною Грищенко подаруємо вам до відкриття ці мікрофони, щоб вони у вас були», – сказав народний депутат України Арсеній Пушкаренко (фракція «Слуга Народу»).


Далі народні депутати відвідали Малинський ліцей №1. Ремонтні роботи в навчальному закладі розпочалися 16 років тому й нині тривають.

«Річ у тому, що розпочали ці роботи у 2005 році й досі вона (школа, – ред.) недобудована. З року в рік своїми силами директор, батьки добудовують. В цьому році ми з Арсенієм Михайловичем і командою довели це діло до кінця, щоб 5,8 млн виділили та доробили цю школу», – каже народний депутат України Тетяна Грищенко (фракція «Слуга Народу»).

«Буде закінчений повністю перший поверх: підлога, стіни, малярні роботи, фасад, утеплення», – додає директор МЗНВК «Школа-ліцей №1 ім. Ніни Сосніної» Лариса Нікічук.

На думку народного депутата Арсенія Пушкаренка, саме завдяки програмі президента в гімназії завершать ремонтні роботи

«Цей об'єкт – це черговий довгобуд, який з 2005 року будувався і ніяк не може добудуватися. Тільки наша принципова позиція з Тетяною Грищенко, що у цьому році цей об'єкт має бути побудований, і позиція голови ОТГ, що буде співфінансування у розмірі 800 тис. грн, дали нам можливість виділити кошти з ДФРР – 5 млн грн. У цьому році цей об'єкт буде добудований», – говорить Арсеній Пушкаренко.

Опісля мер Малина показав дорогу, яка є найважливішою для міста, але немає необхідного дорожнього покриття.

«Зараз ми знаходимося на проспекті Машинобудівників. Дана дорога має ґрунтове покриття. Для міста це дуже важлива дорога, має стратегічне значення, з'єднує дві частини міста. Цією дорогою рухається великогабаритний транспорт. Населення завжди обурене тим, що тут постійно здіймається пил, транспорт починає рухатися через центр міста, і там також є певні незручності», – розповів міський голова Малина Олександр Ситайло.

Народний депутат Тетяна Грищенко зазначила, що цього року на ремонт цієї дороги виділили необхідні кошти.

«Завдяки нашій команді та спільними зусиллями народних депутатів ми домоглися, щоб у цьому році виділи 21 млн на цю дорогу», – каже Тетяна Грищенко.

За словами Арсенія Пушкаренка, їх команда буде й надалі шукати можливості, щоб покращувати інфраструктуру в Житомирській області.

«Дякуємо голові громади, що освітлення на себе візьме громада. Ми будемо продовжувати шукати можливості збільшувати дорожній фонд і збільшувати якісне дорожнє покриття в області», – говорить народний депутат України Арсеній Пушкаренко (фракція «Слуга Народу»).

Також народні депутати відвідали малинську міську лікарню, де передали медичному персоналу засоби індивідуального захисту.

«У планах Тетяни Миколаївни зробити так, щоб у цьому році, максимум наступному, був куплений апарат МРТ, він коштує 12-13 млн грн. Думаю, що у цьому році, максимум в наступному, ми доб'ємося, щоб Малинська лікарня отримала апарат МРТ, адже це важливо для всієї громади. Ми передаємо спільно з Тетяною Миколаївною 100 захисних костюмів. Там не лише костюм, а й спеціальний фартух, бахіли, маски, рукавиці, все необхідне. Це розхідний матеріал, і він щодня потрібен нашим лікарям у великих обсягах», – сказав Арсеній Пушкаренко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Малин Малинська ОТГ Пушкаренко Грищенко нардеп  
Матеріали по темі