Влада

У Житомирській області на базі тубдиспансеру будують дитяче інфекційне відділення за 48 млн

15 April 2021, 14:30

У дитячому відділенні обласного протитуберкульозного диспансеру, що знаходиться в смт Гуйва, розпочалися будівельні роботи.

Зокрема, за 2 роки тут планують створити дитяче інфекційне відділення. Таке перепрофілювання коштуватиме 48 млн грн, частину коштів надійде з державного фонду регіонального розвитку, адже даний об'єкт увійшов до програми «Велике будівництво».

«Сам проєкт коштує 48 млн грн. Це дві черги. Вартість першої черги - 35 млн грн, це реконструкція внутрішніх приміщень, облаштування покрівлі. Вартість другої черги - 13 млн грн, це утеплення та оздоблення фасадів, благоустрій територій, підключення до зовнішніх інженерних мереж. Видатки на поточний рік передбачені у сумі 25 млн грн. З яких, 22,5 млн - це кошти з державного фонду регіонального розвитку, а 2,5 млн грн з обласного бюджету. Приїхав сьогодні сюди, побачивши підрядника Комфорт-Бут, впевнений, що роботи будуть виконані вчасно та якісно. Це підрядна організація, яка жодного разу не підвела мене, як голову облдержадміністрації за всю каденцію на цій посаді. Тому я впевнений, що цей проєкт буде виконаний вчасно, якісно і без претензій. До кінця наступного року буде побудовано фактично нову обласну дитячу клінічну лікарню», - говорить Віталій Бунечко голова Житомирської ОДА.


Директор обласного протитуберкульозного диспансеру запевнив: діти, які раніше потрапляли до даного відділення, забезпечені всім необхідним і зараз лікуються у сусідньому корпусі.

«На цей час діти знаходяться поруч у корпусі, повністю забезпечені, так що питань немає. Згідно зі стратегією, підхід до дітей зовсім другий, на сьогодні госпіталізація дітей відбувається лише з заразними формами туберкульозу», - запевнив директор КНП «Обласний протитуберкульозний диспансер» Віталій Дідик.

В останні роки відділення було розраховано на 15 хворих, після реконструкції тут прийматимуть до 40 маленьких пацієнтів.

«В існуючій двоповерховій будівлі буде виконане перепланування для розміщення двох відділень. Відділення гострих кишкових інфекцій на першому поверсі та повітряно-крапельних інфекцій. Реалізація проєкту дозволить створити нове сучасне дитяче інфекційне відділення розраховане на 40 пацієнтів. Дуже хотілось, щоб коли ми закінчимо будівництво інфекційної лікарні, щоб пандемія мала не такий масовий характер. Тоді, напевно, будуть окремі бокси. Я не є спеціалістом, але повітряно-крапельні інфекції, саме до них відносять COVID-19. На другому поверсі буде окремий бокс, який не буде давати поширювати. Не дай Боже, ми будемо у такому процесі, тоді ця лікарня буде надавати послуги тільки для дітей з коронавірусом», - сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Наостанок, голова Житомирської облдержадміністрації зазначив, що після реконструкції дитяче інфекційне відділення отримає все необхідне обладнання.

«Тут, на базі інфекційної лікарні (ред. обласного тубдиспансеру) передбачено кисневу станцію, тому потребу у кисневих контратаках, надіюсь, не буде. По обладнанню, це буде обласний комунальний заклад, ми з депутатами обласної ради зможемо пристойно наповнити цю лікарню обладнанням, яке необхідне для лікування інфекційних хвороб», - запевнив Віталій Бунечко.

Нагадаємо, 22 січня 2021 департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА оголосив тендер на реконструкцію лікувального корпусу (дитяче відділення) в обласному протитуберкульозному диспансері Житомирської обласної ради під інфекційне відділення, з очікуваною вартістю 46,1 млн грн. 4 березня департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА опублікував намір укласти договір з ТОВ "УК "Комфорт-Буд" за 41, 7 тис. грн. а технагляд за реконструкцією корпусу тубдиспансеру Житомирської облради відповідатиме фірма, яка запропонувала найвищу ціну - 650 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня 2021 року Кабмін затвердив перелік проєктів, на які в 2021 році Житомирська область отримає з ДФРР 177 млн грн, серед проєктів – лікувальне відділення (дитячий корпус) в обласному протитуберкульозному диспансері.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тубдиспансер інфекційне відділення дитяча лікарня будівництво Бунечко  
Матеріали по темі