Місто

У Житомирі АТОвцям планують виділити ділянки під гаражі, мер вже зустрічався з представниками кооперативів

16 April 2021, 13:02

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин 16 квітня зустрівся з представниками місцевих гаражних кооперативів. Під час зустрічі обговорювали можливість виділення землі під гаражі учасникам АТО/ООС.

Про це мер написав на своїй сторінці у Facebook.

«Учасники бойових дій мають право на ділянку під гаражне будівництво. Це право гарантоване їм державою! Сьогодні мав зустріч із представниками житомирських гаражних кооперативів. Обговорювали можливість виділення землі під гаражі учасникам АТО/ООС», – написав Сухомлин.

Він зазначає, що у Житомирі та поблизу є кілька десятків гаражних кооперативів. І деякі учасники АТО вже отримали ділянки під гараж.

«Впродовж тижня нам нададуть інформацію про те, скільки учасників АТО вже отримали пільгові землі під гараж, аби уникнути «дублювання». А також про те, скільки ділянок у вже існуючих кооперативах можуть надати ще. Йдеться і про вільні ділянки, і про такі, де власники виїхали за кордон/не надають внесків у кооперативи/де гараж завалився... Після проведення інвентаризації нам нададуть такі списки», – зауважив міський голова.

Далі ці гаражі мають бути оформлені у власність міста, аби потім була можливість передати їх у власність учасникам АТО. Сергій Сухомлин інформує, що деякі кооперативи вже заявили про готовність це зробити.

«Наприклад: кооператив «Простір» готовий надати 10 місць. Кооператив у приміській громаді – готовий передати близько 1 гектара землі. Вже є рішення по виділенню землі в гаражному кооперативі на Робітничій, 5А», – повідомив міський голова.

Скріншот з Facebook-допису Сергія Сухомлина

Пресслужба міської ради інформує, що питання виділення земельних ділянок під гаражну забудову учасникам АТО/ООС внесуть на наступну сесію міської ради.

Зазначимо, що рік тому, 13 квітня 2020 року, житомирянин, ветеран АТО, Олександр Швецов закликав АТОвців та родичів загиблих військовослужбовців писати заяви на отримання земельної ділянки під гаражі у мікрорайоні Крошня. Йшлося про загалом 36 соток землі.

«Закликаю всіх вас, наших побратимів, закликаю матерів, вдів наших полеглих побратимів для того, щоб ви написали заяви до Оліївської ОТГ, які ви передасте або мені, або власноруч туди, для того, щоб отримувати на даній земельній ділянці землю під гараж. Таких людей має бути 36 чоловік», – закликав Олександр Швецов.

Як повідомляв Житомир.info, 10 грудня 2020 року на засіданні постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування Житомирської міської ради розбиралися з ділянкою на вулиці Фещенка-Чопівського, 35 в Житомирі, де ГО пропонує встановити пам’ятний хрест, а кооператив «Тетерів» хоче будувати гаражі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гараж гаражний кооператив земельна ділянка ділянка АТО ООС учасник АТО  
Матеріали по темі