Здоров'я

​Область отримала першу партію вакцини Pfizer, розпочали вакцинацію з Бердичівського та Житомирського геріатричних пансіонатів

19 April 2021, 12:08

Житомирська область отримала вже 1 170 доз вакцини Pfizer і вже розпочали вакцинувати мешканців Бердичівського та Житомирського геріатричних пансіонатів та працівників цих закладів. Загалом щеплення отримають 585 жителів області.

Про це 19 квітня під час онлайн брифінгу розповіла перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

«У нас вже є три різних види вакцини: перший це CoviShield всього ми отримали в загальній кількості 17 300 доз, сьогодні в нас залишилось 310 доз, вони знаходяться на пунктах щеплення і чекаємо на певні категорії осіб, яких ми зобов’язані вакцинувати саме цією вакциною. Також ми отримали 5 320 доз вакцини CoronaVac і позавчора ми отримали 1 170 доз вакцини Pfizer», – зазначила Наталія Остапченко.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко на своїй сторінці у соціальній мережі 19 квітня повідомив, що щеплення вакциною Pfizer отримають 585 жителів області.

«Вже від сьогодні на Житомирщині розпочинається перша вакцинація препаратом виробництва Pfizer/BioNTech. Вчора перша партія – 1170 доз – була доставлена в область. Загалом щеплення вказаною вакциною отримають 585 жителів Житомирщини. Вакцина призначена для таких цільових груп: громадяни, які перебувають в будинках-інтернатах, будинках для людей похилого віку;співробітники цих закладів; працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонної служби. Слід відзначити, що в 1 флаконі міститься 6 доз. Графік щеплень у спеціалізованих закладах, а також списки людей, які погодилися на вакцинацію уже сформовано», – написав Бунечко.


Скріншот зі сторінки Віталія Бунечка

На сайті Житомирської ОДА повідомляють, що 19 квітня перші мобільні бригади з вакцинації від COVID-19 у Житомирській області отримали вакцину Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech і будуть вакцинувати мешканців Бердичівського та Житомирсько геріатричних пансіонатів.

«Так, мобільна бригада №2 отримала 12 флаконів, якими буде вакциновано 72 особи у Бердичівському геріатричному пансіонаті Житомирської обласної ради. Мобільна бригада №4 – 14 флаконів для щеплення 84 осіб у Житомирському геріатричному пансіонаті Житомирської обласної ради (с.Іванівка).Вакцинація буде проводитися сьогодні», – йдеться у повідомленні.

Пресслужба ОДА нагадує, що Житомирська область отримала першу партію вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech 17 квітня у кількості 1170 доз. Всього до області буде поставлено 4680 доз цієї вакцини. На обласному складі вакцина зберігатиметься в спеціальних термоконтейнерах із сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури. Звідти попередньо розморожені до +2 – +8 °C флакони з вакциною щодня видаватимуть мобільним бригадами, які мають їх використати її протягом 120 годин.

Щепити цією вакциною будуть персонал та мешканців будинків для літніх людей, потім – працівників ДСНС та прикордонників. За кожним щепленням першою дозою вакцини буде зарезервовано другу дозу з цієї ж партії.

Нагадаємо, 16 квітня на брифінгу в ОДА повідомили, що у Житомирській області використали майже всі дози першої партії вакцини AsrtaZeneca, з 15 квітня розпочався другий етап вакцинації і зараз щеплення проводять китайською вакциною CoronaVac. Того ж дня 16 квітня голова Віталій Бунечко поінформував, що область отримає 4680 доз вакцини Pfizer.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2021 року в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (CoviShield). Увечері 24 лютого перша партія в 17,3 тис. доз приїхала до Житомира, вакцинацію почали з медиків міської лікарні №2 ім.Павлусенка. З 13 квітня в Україні розпочали щеплення вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech, Житомирській області виділили 5,32 тис. доз цієї китайської вакцини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина вакцинація коронавірус COVID-19 щеплення  
Матеріали по темі