Суспільство

Підрозділи 30-ї новоград-волинської бригади відпрацювали перехід підрозділів у наступ з ходу

19 April 2021, 15:42

Згідно з планом бойової підготовки піхотні, мотопіхотні та танкові підрозділи 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького виконали бойові стрільби. Основне питання, яке відпрацьовувалось – перехід підрозділів у наступ з ходу, висування до переднього краю оборони противника, знищення його сил і засобів, заволодіння об’єктом атаки, перехід до оборони та відбиття контратаки.

Про це 19 квітня повідомила пресслужба 30-ї ОМБр.

«До етапу практичних дій на вогневих рубежах, всі дії особового складу були узгоджені під час роботи на макеті місцевості. Також відпрацьовувалась віддача бойового наказу командиром на наступ. Бойова машина з піхотинцями за командою керівника занять починає рух до вогневого рубежу. Під час руху використовуються інженерні засоби, якими імітують «артилерійський обстріл» бойових машин. За декілька метрів до лінії окопів, екіпаж машини спішується, зосереджується за машиною і під прикриттям швидко займають позиції в окопах, готують зброю до бою, зручно розміщують боєкомплект у нішах, ведуть спостереження. Мішеневі групи за командою оператора підіймаються на мішеневому полі у визначеному порядку та на різних відстанях. Коли всі «цілі» уражені, за командою командира піхотинці швидко займають місця в десантному відділенні БМП, машина використовує димову завісу і швидко покидає вогневий рубіж. Мішені уражені, зброя розряджена, командири аналізують дії особового складу. Навчальний процес підрозділів триває», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня 2021 року підрозділи житомирської 95-ї окремої десантно-штурмової бригади спільно з екіпажами бойових вертольотів армійської авіації взяли участь у навчаннях з протидії морському десанту умовного противника на ділянці морського узбережжя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 30 бригада навчання  
Матеріали по темі