Події

​У селі поблизу Житомира чоловік вирішив екскаватором розкопати і поглибити річку біля свого будинку, поліція відкрила провадження

22 April 2021, 14:10

У Житомирському районі поліція розпочала розслідування незаконного розкопування річки Гуйва: у селі Пряжів місцевий житель вирішив екскаватором поглибити русло річки поблизу свого будинку.

Про це 22 квітня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«21 квітня до відділу поліції №1 Житомирського райуправління надійшло повідомлення про те, що у с. Пряжеві невідомі розкопують екскаватором річку. Під час перевірки інформація підтвердилась, а відтак нині поліцейські розслідують усі обставини», - йдеться у повідомленні.

Повідомлення надійшло в обідню пору. На місці події, куди виїхала слідчо-оперативна група, поліцейські застали працюючий у водоймі екскаватор. Ним керував 38-річний киянин, який не став пояснювати своїх дій.

Зафіксовані поліцейськими на місці події обставини свідчили про спробу місцевого жителя поглибити та розширити водойму до побудованого ним раніше пірсу неподалік свого будинку.

«Такі роботи вимагають попередніх експертних досліджень щодо впливу запланованих змін на навколишнє середовище та зроблених на підставі них висновків про можливість чи заборону їх ведення. Відтак нині за вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація - ч. 1 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) КК України», - повідомили в поліції.

Як повідомляв Житомир.info, біля підвісного мосту та набережної в житомирському парку Гагаріна розташований приватний будинок, який має пірс та огорожу, яка закриває доступ до прибережної смуги. Власником цього скандального будинку на березі річки Тетерів є Володимир Недільський, який з 2006 по 2010 роки був заступником начальника, а потім начальником управління ДАІ УМВС в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гуйва Пряжів річка екскаватор поглиблення річки  
Матеріали по темі