Політика

​Головний радикал Житомирщини Сергій Крамаренко: Маємо зберегти поштові відділення в селах

23 April 2021, 14:29

15 квітня Лідер Радикальної партії - Олег Ляшко, разом головою Житомирської обласної організації РПЛ, депутатом обласної ради – Сергієм Крамаренком відвідали село Стрижівку Коростишівського району.

Жителі села, а зокрема пенсіонери обурені тим, що з 1 вересня поточного року, їх життя перетвориться на квест, адже змінюються правила виплати пенсій і щоб отримати свої кровні гроші вони, муситимуть освоювати мистецтво спілкування з банкоматом. Все б нічого, якби не одне але - в Стрижівці, як і в більшості сіл України банкоматів немає!

Згідно постанов Кабінету Міністрів України №277 від 29 березня 2021 року «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України» та № 1279 від 16 грудня 2020 року «Деякі питання організації виплати пенсій та грошової допомоги», фактично руйнується система адресної доставки пенсій та соціальної допомоги сільському населенню нашої області та в цілому по Україні.

Виходячи з тексту постанови №277, адресна доставка пенсій та інших соціальних виплат залишається ТІЛЬКИ ДЛЯ 4-х наступних категорій громадян:

- люди з інвалідністю І групи;

- особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;

- особи, які досягли 80-річного віку;

- одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

Усі ж інші категорії пенсіонерів, а їх більшість, які на сьогодні отримують виплати у відділеннях АТ «Укрпошта» або з доставкою додому листоношами, до 1 вересня 2021 року повинні обрати один з уповноважених банків для здійснення подальшої виплати пенсій, що призведе до масового закриття поштових відділень та звільнення поштарів.

Наразі відбувається черговий етап владної кампанії по знищенню села та селян. Після звільнення листонош селяни залишаться без пенсій, без змоги надіслати листа, одержати грошовий переказ від родичів і т.д. Варто зауважити, що у сільській місцевості альтернативи цій системи немає! А, враховуючи сучасний стан банківської системи, альтернатив "Укрпошті" стає все менше також і у містах. Отож введення в дію даних постанов викликає справедливе обурення літніх людей, адже вони звикли до поштарів і користуються їхніми послугами десятиріччями.

Вкотре ми бачимо некомпетентність влади і її чергову реформу яка обернеться погіршенням замість покращення!

Фракція Радикальної партії Олега Ляшка в Житомирській обласній раді на чолі з Сергієм Крамаренком подала проєкт звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення знищення системи адресної доставки пенсій та соціальних виплат сільським пенсіонерам, з вимогою скасувати постанови Кабінету Міністрів України №277 та №1279, зберегти мережу адресної доставки пенсій у повному обсязі, не допустити скорочення мережі відділень державного акціонерного товариства «УКРПОШТА» у сільській місцевості.



Радикальна партія разом з Лідером - Олегом Ляшком та Сергієм Крамаренком зроблять все можливе аби не допустити закриття поштових відділень, звільнення працівників «Укрпошти» та ускладнення життя селянам, адже впевненні, що реформування має бути продуманим, а не погіршувати життя наших селян.

Житомирська обласна організація Політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ляшко Крамаренко Радикальна партія пенсії соцвиплати  
Матеріали по темі