Місто

Влада Житомира хоче підписати меморандум з громадською організацією про оплату послуг іпотерапії

29 April 2021, 13:36

Влада Житомира хоче затвердити меморандум про організацію надання послуги іпотерапії (реабілітаційної верхової їзди) між виконавчим комітетом Житомирської міської ради та громадською організацією «Берегиня Полісся».

Відповідний проєкт рішення виконкому 28 квітня оприлюднений на сайті міської ради.

«Метою Меморандуму є співпраця Сторін у проведенні заходів, спрямованих на соціальну підтримку дітей з інвалідністю, що зареєстровані та/або фактично проживають на території Житомирської міської територіальної громади», - зазначається у додатку до проєкту рішення.

За умовами меморандуму, ГО «Берегиня Полісся» має забезпечити надання послуги шляхом проведення занять тривалістю 30 хвилин циклом 10 занять з обов’язковим контролем фізичного та психоемоційного стану дитини з інвалідністю, а міська влада зобов’язується частково оплатити ці заняття.

«Фінансування Послуги іпотерапії (реабілітаційної верхової їзди) забезпечується шляхом надання одноразової адресної матеріальної допомоги один раз на рік одному з батьків (опікуна) дитини з інвалідністю – отримувача Послуги за результатами її надання як відшкодування вартості в сумі не більше 3000,00 гривень з розрахунку 10 занять по 300,00 гривень в залежності від фактичної кількості їх проведення. Дана допомога не має на меті повне покриття всіх витрат Суб’єкта надання послуги. Частина вартості послуги, не покрита адресною матеріальною допомогою, може бути відшкодована за рахунок інших джерел фінансування», - зазначено у проєкті.

Також зазначається, що надання цієї адресної матеріальної допомоги здійснюється на підставі рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради, що готується департаментом соціальної політики. Є перелік документів, які необхідно надати для отримання допомоги, зокрема – копія договору з громадською організацією «Берегиня Полісся» про надання послуги іпотерапії. Наголошується, що департамент соціальної політики «не несе відповідальності за фактичне виконання договору між одним з батьків (опікуна) дитини з інвалідністю – отримувача Послуги та громадською організацією «Берегиня Полісся».

Меморандум набирає чинності з дати його підписання та діє протягом 2021 року.

Нагадаємо, ГО «Берегиня Полісся» було серед 10 організацій – переможців конкурсу культурно-мистецьких проєктів, між якими в 2021 році розподілять 500 тис. грн з міського бюджету: зазначена ГО отримає 50 тис. грн на проєкт «Козацькому роду нема переводу».

Як повідомляв Житомир.info, з 2015 року ГО «Берегиня Полісся» почала проводити на території житомирського ботанічного саду «Свято українського коня».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком меморандум іпотерапія "Берегиня Полісся" реабілітація  
Матеріали по темі