Здоров'я

Житомирська область виходить з червоної зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19 і стає жовтою

4 May 2021, 13:03

З 5 травня Житомирська область виходить з червоної зони епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби та «перекочовує» у жовту.

Про це 4 травня у своєму телеграм-каналі повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

«Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами Державна комісія вирішила скасувати:
- з 00 години 00 хвилин 05 травня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Житомирської області, та застосувати на території Житомирської області обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для “жовтий” рівня епідемічної небезпеки», – йдеться у повідомленні.

Скріншот повідомлення Олега Немчінова

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко нагадав, що під час «жовтого» рівня епідемічної небезпеки дозволяється проведення культурних і спортивних заходів, робота закладів громадського харчування до 22:00, а також басейнів, спортзалів і фітнес-центрів.

Деякі обмеження все ж залишаться. Зокрема:

• масові заходи лише за участі до 30 людей, з наповненістю 1 людина на 4 м² або заповненістю залу до 50%;
• заборонено відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку;
• заборонена робота кафе, барів, ресторанів після 22:00 та до 07:00. Але дозволяється адресна доставка і навинос;
• перевезення пасажирів відбувається тільки в межах сидячих місць;
• обов'язково носити маски або респіратори у громадських будівлях.



Нагадаємо, 1 березня 2021 року на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняли рішення з третього березня 2021 р. встановити «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Житомирської області.

На брифінгу 19 квітня 2021 року перша заступниця голови ОДА Наталія Остапченко зауважила, що динаміка захворюваності на COVID-19 в області поліпшується, тож можна очікувати, що регіон незабаром вийде з червоної зони.

Зазначимо, що на території житомирської громади хотіли встановити «помаранчевий» рівень епіднебезпеки: враховуючи зменшення кількості хворих на COVID-19, міська комісія з питань ТЕБ і НС 22 квітня 2021 прийняла рішення звернутися до обласної комісії щодо перегляду зональності. Цього ж дня було прийнято рішення дозволити кафе та ресторанам відкрити літні майданчики з 24 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 3 травня 2021 року в Житомирській області лабораторно підтвердили 26 нових інфікувань COVID-19 і зареєстрували 7 летальних випадків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 червона зона карантин Немчінов  
Матеріали по темі