Події

У Житомирі контррозвідка СБУ затримала іноземця, якого розшукував Інтерпол за тяжкі злочини

5 May 2021, 17:57

Контррозвідники Служби безпеки України затримали у Житомирі іноземця, який оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу. 41-річний громадянин Туреччини переховувався в Україні з липня 2020 року.

Про це 5 травня повідомила пресслужба СБ України в Житомирській області.

«Вироком Вищого кримінального суду Республіки Туреччина іноземця засуджено до позбавлення волі строком понад 21 рік за вчинення тяжких злочинів – грабіж, мародерство та вандалізм. Оперативники спецслужби затримали іноземця за місцем його тимчасового мешкання, в орендованому будинку обласного центру», – йдеться у повідомленні.

Пресслужба ГУНП у Житомирській області уточнює, що громадянина Туреччини затримали 1 травня.

4 травня ухвалою Богунського районного суду м. Житомира відносно чоловіка обрано тимчасовий арешт на 40 діб до надходження запиту про його видачу від компетентних органів Республіки Туреччини.

Проводяться відповідні слідчі дії для застосування процесуальних процедур та екстрадиції.

Операція із розшуку і затримання зловмисника проводилася Управлінням Служби безпеки України в Житомирській області із залученням Національної поліції та Житомирської обласної прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, 24 червня 2020 року в пункті пропуску «Виступовичі», що на кордоні з Білоруссю, прикордонники Житомирського загону затримали громадянина Молдови, якого розшукували у Швейцарії за спробу вбивства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розшук міжнародний розшук затримання СБУ Інтерпол  
Матеріали по темі