Події

​Справу працівника Укртрансбезпеки в Житомирській області, який систематично брав хабарі за перевантажені фури, передали до суду

6 May 2021, 09:53

Від 500 до 2 000 грн за нездійснення контролю за понаднормові вантажні перевезення – обвинувальний акт стосовно посадовця Укртрансбезпеки в Житомирській області скерували до суду.

Про це 5 травня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчинене повторно (ч. 3 ст. 368 КК України). За даними слідства, працівник відділу державного контролю та нагляду на транспорті Управління Укртрансбезпеки в області систематично отримував неправомірну вигоду від підприємців Рівненщини та Київщини», - йдеться у повідомленні.

«Працював» ділок на автодорозі міжнародного значення Київ-Чоп, що проходить через Новоград-Волинський та Радомишльський райони. Джерелом незаконного власного збагачення обрав вантажні автомобілі, які перевозили щебінь та відсів із кар’єрів, а також великогабаритну техніку.

Відтак за нездійснення габаритно-вагового контролю вантажівок та не складання актів проведення відповідних перевірок на автодорогах загального користування визначив плату - від 500 до 2000 грн.

«Встановлено, що за період із жовтня 2019 по березень 2020 роки посадовець шість разів одержував на свою банківську картку неправомірну вигоду на загальну суму 4 500 грн. Досудове розслідування проводив Другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБУ в області. Справу розглядатиме Радомишльський районний суд. Житомирська обласна прокуратура забезпечуватиме публічне обвинувачення», - повідомили в прокуратурі.

До суду направлено обвинувальний акт стосовно головного спеціаліста одного із відділів Управління Державної служби України з безпеки на транспорті у Житомирській області.

У пресслужбі ТУ ДБР у Хмельницькому зазначили, що головний спеціаліст Укртрансбезпеки встановив тариф за одноразове непроведення відповідної перевірки, а вказані кошти одержував на власну банківську картку.

16 листопада 2020 року чиновнику повідомлено про підозру.

«Головний спеціаліст обвинувачується у прийнятті пропозиції та одержанні службовою особою неправомірної вигоди, а також прохання надати таку вигоду для себе за невчинення такою службовою особою в інтересах того хто пропонує та надає неправомірну вигоду чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади, вчинене повторно (ч. 1 та ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 16 листопада 2020 повідомили про підозру працівнику Укртрансбезпеки у Житомирській області, який за винагороду «закривав очі» на проїзд габаритних вантажів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укртрансбезпека хабар вантажівка фура перевантаження  
Матеріали по темі