Здоров'я

​У МОЗ озвучили терміни проведення другого щеплення вакцинами від коронавірусу

7 May 2021, 13:32

Заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко на щоденному брифінгу МОЗ 7 травня озвучив терміни, коли в Україні почнеться друге щеплення по кожній з вакцин: Covishield, CoronaVac, Pfizer-BioNTech.

«Вакциною Covishield розпочали щеплювати в Україні 24 лютого. Інтервал між першим і другим щепленням – 12 тижнів, тому друге щеплення має початися 19 травня. Усі, хто робив щеплення з 24 лютого, будь-ласка перегляньте і визначте час і місце, де ви будете робити друге щеплення», - зазначив Віктор Ляшко.

Кількома днями раніше має розпочатися щеплення другою дозою інших вакцин, які проводять в Україні.

«Вакциною CoronaVac розпочали щеплення 13 квітня, інтервал – 28 днів між першим та другим щепленням, тому друге щеплення має початися 11 травня. Вакциною Pfizer-BioNTech розпочали щеплення 18 квітня, інтервал – три тижні, 21 день, тому друге щеплення має початися 9 травня», - повідомив головний санітарний лікар України.

Віктор Ляшко також вкотре нагадав, що відсутність декларації з сімейним лікарем не є підставою для відмови у проведенні щеплення.

«Для того, щоб вакцинуватися – потрібне бажання людини і наявність вакцини в кабінеті щеплення. Тож відсутність декларації з сімейним лікарем не є підставою для відмови у проведенні щеплення, записатися на щеплення можна у зручному для вас кабінеті щеплення без різниці, чи є підписана з сімейним лікарем декларація, чи ні. Медичні заклади, які проводять щеплення мають окремі договори з НСЗУ, за які їм приходять окремі плати за проведену послугу», - наголосив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, станом на ранок 7 травня 2021 року за інформацією Міністерства охорони здоров’я в Україні щеплено проти COVID-19 821 770 осіб. Станом на 06 травня 2021 року до листа очікування вакцинації від COVID-19 записалася 522 273 людини. У Житомирській області вакциновано 27 509 осіб (вакциною COVISHIELD – 17 291, вакциною CORONAVAC – 2 366, вакциною COMIRNATY – 2 280, вакциною ASTRAZENECA – 5 570).

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 1 липня хочуть запустити «ковідні сертифікати».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина вакцинація щеплення коронавірус COVID-19  
Матеріали по темі