Місто

​У Житомирі відкривається перша приватна загальноосвітня школа нового покоління з поглибленим вивченням ІТ та іноземних мов

11 May 2021, 09:40

Уже зовсім скоро в Житомирі запрацює приватна школа нового покоління IT STEP School. Новий заклад нині на стадії отримання ліцензії, тож уже з 1 вересня навчатися там зможуть учні 5-10 класів.

Крім загальнообов’язкових предметів, передбачених Міністерством освіти, школярам викладатимуть спеціалізовані ІТ-дисципліни. Як обіцяють керівники проєкту, відрізнятимуться також підходи до навчання: у IT’S School будуть впроваджувати міжнародний досвід із акцентом на ІТ-предмети та іноземні мови.

Чим школа нового покоління відрізнятиметься від традиційної

Однією з проблем традиційної системи шкільного навчання є збільшення цифрового розриву між учителем та учнем. Очевидно, що сучасне покоління школярів вимагає новітніх підходів в освітніх процесах. І хоча державні школи намагаються йти в ногу з часом, вони не завжди встигають за цими змінами. Тому підвищення рівня освіченості у сфері інформаційних технологій нині на часі.

ІТ-школа – це новий проєкт відомої IT Step Academу. Багато житомирських юнаків та дівчат відвідують комп’ютерну академію у позаурочний час. Тож, зважаючи на актуальність і попит, IT Step вирішило запустити проєкт у вигляді загальноосвітньої школи.

IT STEP School – принципово нова модель навчального закладу середньої освіти. Акцент тут робитимуть на комфортність навчального процесу, стимулювання цікавості до навчання і розвитку, тісне партнерство учня і вчителя.

Керівники проєкту пояснюють, чому заклад працюватиме для дітей саме середнього та старшого шкільного віку. Річ у тім, що зазвичай саме у цей період у школярів формуються більш-менш стійкі вподобання. Це, у свою чергу, впливає на вибір майбутньої професії, а тому діти вже визначають для себе пріоритетні предмети. Нерідко батьки, розуміючи, що консервативні підходи можуть не дати бажаних результатів, починають шукати додаткові курси, наймати репетиторів.

IT STEP School – це якраз той заклад, що допоможе вирішити описані труднощі. У школі нового формату навчатимуть і розвиватимуть дітей завдяки прогресивним методикам, послуговуючись європейським досвідом. Тож, віддавши свою дитину до IT STEP School, батьки можуть видихнути і забути про репетиторів, курси, додаткову підготовку до ЗНО.

Однак не технологіями єдиними: завдання школи нового покоління – особистісний розвиток дитини – розкрити потенціал кожного учня, навчити критично мислити і шукати відповіді на запитання, реалізовувати свободу самовираження. Серед цілей школи – прищепити дітям загальнолюдські цінності: відповідальність і готовність прийти на допомогу, усвідомлення власної значущості та здатність чути інших. Важливо, що в IT STEP School не може бути місця будь-якому прояву булінгу. Повага до права вибору і думок інших стане основою для спілкування вчителів з учнями.

Отже, підсумовуючи сказане, можна окреслити
основні підходи до навчання в IT STEP School:

• Вчителі і тренери, які люблять дітей та готові підтримувати їхні ідеї. Індивідуальний підхід до кожного.

• Невеликі класи – до 15 дітей, адже важлива якісна комунікація з кожним учнем.

• Інтеграція ІТ-технологій в навчальний процес. Класи віртуальної реальності, сучасні лабораторії, фото та відео-студії.

Приклад проведення уроку біології тут:


Як проходить урок математики, можна переглянути тут:


Приклад уроку іноземної мови - тут:


• Поглиблене вивчення іноземних мов. Учнів об’єднують у групи відповідно до їхнього рівня знання мови. Такий формат є більш ефективним та дієвим.

• Домашні завдання виконуються в школі: для дітей виділяється спеціальний час для самостійної роботи під наглядом кураторів. Тож вивільняється час для хобі і відпочинку.

• Підготовка до ДПА та ЗНО у школі – більше не потрібно шукати репетиторів.

• Новий підхід до спорту. Діти займаються під наглядом професійних тренерів в сучасних спортивних залах.

• Значна увага особистісному розвитку. Діти дізнаються, що таке soft skills та чому вони важливі, не з інтернету чи соціальних мереж, а в рамках вивчення обов’язкових предметів та роботи над проєктами. Психологія комунікації, ораторські навички, впевненість, емоційний інтелект, критичне мислення – це ті навички, які, крім інтелекту, формують сильний внутрішній стержень дитини.

• Атмосфера, що надихає вчитися. Свобода самовираження, взаємоповага.

IT STEP School в Житомирі відкриється за адресою вулиця Перемоги, 29. Набір до школи нового покоління вже розпочався!

Покажіть своїй дитині школу мрії, у яку вона точно ходитиме із задоволенням. І пам’ятайте: освіта – найкраща інвестиція.

Отримати необхідну інформацію про навчання в школі можна за телефонами:

+38 (067) 303-05-33

+38 (093) 087-30-33

+38 (063) 652-01-08 (Viber)

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ІТ-школа комп'ютерна академія «ШАГ» школа навчання  
Матеріали по темі