Місто

На «Спартак Арені» стартував спортивний проєкт Анни Абдулової «Біжи Житомиром»

12 May 2021, 11:55

У Житомирі стартував спортивний проєкт житомирської триатлоністки Анни Абдулової «Біжи Житомиром». До участі запрошують всіх, хто бажає займатись спортом, незалежно від рівню їх фізичної підготовки.

«Тренування проводяться два рази на тиждень. По середах о 7:15 ми зустрічаємося тут, на «Спартак Арені», і працюємо на техніку, баланс, координацію. Друге тренування проводиться щосуботи о 8:15 в парку Гагаріна. Ми збираємося біля мосту, робимо розминку, ділимось на групи за фізичними можливостями, оскільки ми запрошуємо людей з будь-яким рівнем, навіть тих, хто не займався або займався дуже давно спортом. Хтось бігає крос, хтось напрацьовує силовий компонент. Тому приходити можуть всі. Сьогодні ми починаємо загальною групою і сьогодні ми попрацюємо на мобілізацію», – розповідає тренерка Анна Абдулова.


Проєкт «Біжи Житомиром» реалізується вже другий рік поспіль. На заняття прийшли ті, хто долучався в минулому році, а також новачки.

«Люди скучили. Не тільки за спортом, але і за соціальною складовою. Плюс, напевно, грає той факт, що всі вже втомилися від стримуючих факторів. Прийшли люди і ті, хто був в минулому році. Мене це дуже тішить, багато писали мені, питали чи можна підключатися. Я цьому дуже рада», – каже Анна Абдулова.

Групові заняття спортом, робота з тренером та у колективі – це прекрасна мотивація для спортсменів або тих, хто хоче ними стати, переконана начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

«Ми проводили опитування в інтернеті і запитували про причини, чому ви не займаєтесь спортом, або чому ви не ходите на тренування. І значна частина відповідей стосувалась того, що немає компанії. І Аня – це найкраща компаньйонка, як на мене, яка вміє об’єднати усіх навколо себе, мотивувати займатись спортом. І це дійсно можливість для тих, хто не може змусити себе вийти на стадіон і бігати. Це класна можливість знайти однодумців, класну компанію, з якою можна в подальшому займатись і надалі: готуватись до космічного напівмарафону та інших забігів. Це класний проєкт. Біжіть Житомиром! Біжіть не тільки з проєктом Ані Абдулової, а загалом. Це дуже класно, коли Житомир стає спортивним містом», – каже начальниця управління у справах сім'ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук

Нагадаємо, 15 травня 2021 року в Житомирі відбудеться благодійна акція «Біжу за життя». Ціль заходу – зібрати кошти на потреби організацій, які займаються реабілітацією дітей з інвалідністю. Житомирян запрошують долучитись до акції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спорт біг "Спартак Арена" спортивний проєкт Абдулова "Біжи Житомиром"  
Матеріали по темі