Культура

В Житомирі стартував соціальний проєкт для дітей ветеранів і учасників АТО, який завершиться танцювальним перформансом

13 May 2021, 10:24

У Житомирі вперше реалізовують соціальний проєкт «Ми – різні, але ми - єдині» до Міжнародного дня захисту дітей, який ініційований координаторкою проєкту – Інною Бурдейною, організований і впроваджений ГС «Дім Ветерана» та школою сучасного балету «АVANTE» для дітей ветеранів і учасників АТО/ООС/ВТО, за підтримки управління культури Житомирської міської ради, партнерів, спонсорів та меценатів.

Про це Житомир.info повідомила голова громадської спілки «Дім Ветерана», відома житомирська волонтерка Юлія Толмачова.

«Проєкт стартував 7 травня і триватиме до 1 червня, протягом всього місяця за розкладом триватимуть заняття з хореографії та танцювально-рухової терапії. Танцювально-рухова терапія, як інноваційний метод покращення (реабілітації) та підтримки фізичного та психологічного здоров'я дітей ветеранів та учасників АТО/ООС/ВПО, вперше запроваджується на Житомирщині, і саме для даної категорії, яка є найбільш вразливою і потребує особливої уваги і допомоги. Діти мають можливість познайомитись ближче з мистецтвом танцю, як засобом гармонійного розвитку особистості та долучитись до занять хореографією, а також зануритись у світ танцювально-рухової терапії, яка є засобом самовираження, пізнання себе, і допоможе встановити зв'язок почуттів з рухами, надасть можливість розширити уявлення про самого себе, знайти шляхи вираження і взаємодії з людьми, покращить фізичний і психоемоційний стан особистості. А також, завдяки інтеграції цих дітей у творчо-мистецьке середовище учасників хореографічного колективу «AVANTE», в них буде можливість продемонструвати дані навички спільно у танцювальному перформансі на сцені перед глядачем. Можливо, завдяки цьому, ще й здійсниться чиясь мрія, а хтось знайде нових друзів», - інформують організатори заходу.

1 червня відбудеться семінар-конгрес для педагогів-хореографів, керівників хореографічних колективів Житомирщини і майстер-класами з танцювально-рухової терапії в школі сучасного балету «AVANTE», а в залі Житомирської обласної філармонії ім. С.Ріхтера о 17:00 відбудеться святковий концерт до Міжнародного дня захисту дітей, за участю дітей ветеранів і учасників АТО/ООС/ВПО, які продемонструють разом із вихованцями Школи сучасного балету «AVANTE» танцювальний перформанс «Ми – різні, але Ми - єдині».

Нагадаємо, проєкт «Ми різні, але ми єдині!» в 2021 році був серед переможців конкурсу культурно-мистецьких проєктів і отримає з міського бюджету 78 тис. 404 грн.

Як повідомляв Житомир.info, керівниця школи сучасного балету «AVANTE» Інна Бурдейна є засновницею хореографічної асамблеї ім. Н. Скорульської, яка набула статусу міжнародної і в 2020 році проходила в Житомирі вже вшосте.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: діти Аванте танець Толмачова День захисту дітей Бурдейна культурні проєкти  
Матеріали по темі