Місто

День Європи у Житомирі відзначатимуть виставками і майстер-класами на Михайлівській та у сквері на Лятошинського

14 May 2021, 14:17

Виставки, фотозони та майстер-класи – так 15 травня у Житомирі відзначатимуть День Європи. Рішення про дозвіл на проведення усіх заходів 14 травня ухвалив Житомирський виконком на позачерговому засіданні. Основними локаціями будуть вулиця Михайлівська та сквер на розі вулиць Небесної сотні та Лятошинського. Під час розгляду питання на засіданні виконавчого комітету міської ради наголосили: День Європи планують провести із дотриманням усіх карантинних вимог.

«Планується проведення Дня Європи 15 травня цього року з дотриманням карантинних вимог, згідно з нашою зоною, на таких локаціях: вулиця Михайлівська та сквер на розі вулиць Бориса Лятошинського та Небесної сотні. На вулиці Михайлівській з 12-ї години до 18-ї години будуть розміщені тематичні фотозони, творчі презентації країн Європи у кількості 17 фотозон. Розміщено виставку картин мистецького закладу «Художня школа імені Віктора Шкуринського», а також фотосушка. У сквері на розі Лятошинського та Небесної сотні з 12 до 18 години буде створено локацію майстер-класів: майстер-клас аквареллю від викладачів мистецького закладу «Художня школа імені Шкуринського», майстер-клас по біодизайну від майстрів народної творчості Ганни Івченко та Олега Земнухова. Також буде проведено майстер-клас аквареллю від викладачів мистецького закладу музична школа імені Святослава Ріхтера», – розповідає начальниця управління культури Ілона Колодій.


Нагадаємо, у 2019 році День Європи відзначали 18 травня. На святкування і тематичний фестиваль у Житомирі тоді планували використати понад пів мільйона гривень. У2020 році Дні Європи святкували онлайн через карантин.

Як повідомляв Житомир.info, 15 травня 2021 року в Житомирі відбудеться благодійна акція «Біжу за життя». Також цього дня планується відкриття скейт-парку. У зв’язку з цим на окремих вулицях у центральній частині міста діятимуть обмеження щодо руху транспорту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Європи виконком  
Матеріали по темі