ДОПОМОГА

​Понад півтисячі житомирян долучилися до благодійного забігу «Біжу за життя»

15 May 2021, 14:03

15 травня у Житомирі відбувся благодійний забіг на підтримку дітей з комплексними порушеннями розвитку «Біжу за життя». Діти бігли 100 та 300 метрів, а дорослі долали дистанцію у 2 км. Загалом на забіг зареєструвалося понад 700 людей.

Зібрані кошти перерахують організації, яка займається реабілітацією дітей. Зокрема, Центр реабілітації для дітей з інвалідністю має потребу у вертикалізаторі.


«Сьогодні розпочався благодійний забіг «Біжу за життя» на підтримку дітей з комплексами порушеннями розвитку. В онлайн-анкеті зареєструвалося понад 700 учасників. Сподіваюся всі активно й позитивно здолають свої дистанції. Дистанції у нас три - це 100 метрів, 300 метрів та 2 км для дорослих. Серед учасників, які долають дистанції, будуть й діти з інвалідністю, це підопічні Центру реабілітації для дітей з інвалідністю та благодійного фонду «Місія в Україну». Щодо вертикалізатора, це такий простір для дітей з ДЦП, дуже важливий для Центру реабілітації дітей з інвалідністю і саме на нього збирають кошти. Саме для цієї події був виготовлений такий з зайчиком, з літерою «Ж» вертикалізатор. Сподіваємося, що саме його Центр реабілітації дітей з інвалідністю зможе придбати. Вертикалізатор коштує близько 100 тис. грн», - розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Маленькі та дорослі учасники поділилися враженнями від благодійного забігу.

«Долучилися, тому що класна акція і, дійсно, потрібна нашому місту», - каже Юлія.

«Найбільше сподобалося бігати. Все сподобалося», - ділиться маленький учасник благодійного забігу Назарій.

«Для наших дітей такі заходи дуже важливі. Ми хочемо показати те, що вони також потребують уваги. Вони такі самі, як всі. Бігли разом з усіма, а як не бігти?! Це робиться для наших дітей, ми також можемо», - говорить учасниця благодійного забігу Надія.

Як повідомляв Житомир.info, вперше акція «Біжу за Життя» відбулася у 2019 році, тоді до забігу долучилося майже пів тисячі містян, під час акції вдалося зібрати майже 80 тис. грн, які передали онкогематологічному відділенню Житомирської обласної дитячої лікарні.життя».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ковальчук благодійна акція забіг  
Матеріали по темі